10 mai – zi de gală: Primarul Bârladului, consilierul său personal și purtătorul de cuvânt, la Ziua Regalității

Constantin Tudor, Dumitru Boroș si Constantin Nițuc

Pentru a doua oară, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, se va număra printre personalitățile invitate să ia parte la Garden Party, manifestare organizată de Casa Regală a României la Palatul Elisabeta. Acesta va fi însoțit de consilierul său personal și de purtătorul de cuvânt al instituției.

Așa cum se întâmplă în fiecare an din 2010 încoace, când diverse personalități din Bârlad sunt invitate la petrecerea organizată de Familia Regală pentru a marca Ziua Regalității, sărbătorită pe 10 mai, tradiția continuă. Printre norocoșii care au fost invitați la Garden Party, celebra petrecere organizată în grădina Palatului Elisabeta, din București, se numără și primarul liberal Dumitru Boroș.

Invitația nu i-a fost adresată exclusiv, edilul șef având posibilitatea să ia cu el o delegație formată din 15-20 de persoane. Boroș a profitat de ocazie pentru a-i lua la Palatul Elisabeta pe Constantin Tudor, consilierul său personal, și pe Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al primăriei, cei trei urmând să meargă împreună cu soțiile.

În invitația cât se poate de protocolară trimisă de Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei române, respectivele persoane sunt rugate să ajungă la Palatul Elisabeta între 16.15-16.50, petrecerea urmând să aibă loc începând cu ora 17. De asemenea, li se oferă indicații pentru a ajunge la Palatul Elisabeta.

„Vă rugăm să aduceți cu dumneavoastră invitațiile la Garden Party pentru a putea fi prezentate la intrare. Este preferabil ca traseul de la șoseaua Kiseleff până la Palat, pe alee, să-l parcurgeți pe jos, chiar dacă veniți la eveniment cu mașina. Accesul la Garden Party cu aparate de fotografiat este permis. Folosirea telefoanelor mobile și fumatul în incinta reședinței regale (Palatul și grădina) sunt strict interzise. Garden Party va include un concert în aer liber și un bufet cu gustări și băuturi. Colaboratorii și angajații Casei Majestății Sale Regelui vă vor sta la dispoziție pentru orice detaliu sau ajutor veți solicita. Evenimentul se va încheia la ora 18.15”, se arată în invitație.

Nu în ultimul rând, participanților la Ziua Regalității li s-a sugerat și ce vestimentație este acceptată: costum de culoare închisă cu cravată pentru bărbați, ținută de după-amiază și pălărie pentru doamne.

Așa cum se menționează în programul Familiei Regale la sărbătoarea națională de 10 mai, evenimentul va avea loc în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, și a Altețelor Regale Principele Radu, Principesa Elena și Principesa Maria. Își vor da concursul Orchestra Armatei României, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și Jandarmeria Călare.

La petrecere au fost invitate personalități din toate județele și din Republica Moldova, atât din domeniile administrativ și politic, cât și din mediile academic, cultural și științific, inclusiv din cadrul societății civile, mediului de afaceri, corpului diplomatic și clerului.

Importanța zilei de 10 mai derivă din trei evenimente esențiale pentru istoria poporului român. La 10 mai 1866, Principele Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București și a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință, fiind încoronat Principe al României. La 10 Mai 1877, Principele Carol I a proclamat Independența României de sub Imperiul Otoman. La 10 Mai 1881, a fost proclamat Regatul României, Principele Carol I devenind Regele României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 7 =