“Așii naturii” din ”Școala cu mai mult verdeˮ

La Școala Gimnazială ”Elena Cuzaˮ Vaslui, s-a desfășurat o amplă acțiune ecologică, în cadrul căreia profesori, elevi și părinți au plantat 100 de puieți de tuia. Proiectul educațional ”Școala cu mai mult verde” s-a putut materializa în urma concursului organizat acum un an de Fundația ”Noi Orizonturi”.

”Punerea sa în practică s-a demarat în toamnă, printr-un curs de formare în timpul căruia echipa de proiect «Așii naturii», formată din clasele I B (prof. înv. primar Moraru Cerasela-Cătălina), a II-a A (prof. înv. primar Dragu Mihaela), a II-a B (prof. înv. primar Lăcătușu Victoria), a IV-a A (prof. înv. primar Polcovnicu Emilia), a VI-a B (prof. Șfaițer Diana-Gabriela) și a VIII-a B (prof. Avram-Rusu Anița) au detaliat multiple activități: plantarea magnoliilor, ronduri cu flori de grădină, un colț cu plante medicinale și, special pentru Anul Centenarului, 100 de puieți plantați”, a declarat prof. înv. primar Mihaela Dragu, coordonatorul proiectului.

”Ca părinte, vreau să felicit cadrele didactice care au gândit  acest proiect. Răsadurile au crescut din semințe sub ochii copiilor noștri, în două luni, apoi au fost plantate în ronduri. Magnoliile și gardul viu vor crește odată cu ei, oferindu-le o mare satisfacție peste aniˮ, a completat Sînziana Juverdianu.

Conducerea gimnaziului a ținut să mulțumească instituțiilor implicate în proiect,  Agenția pentru Protecția Mediului și Goscom Vaslui.

”Mulțumesc colegilor și elevilor din școală și, mai ales, părinților, care ne-au fost alături, ne-au susținut și s-au implicat pentru ca școala noastră să fie una cu mai mult verdeˮ, a subliniat prof. Diana-Gabriela Șfaițer, directoarea Școlii ”Elena Cuza” Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 4 =