Cicliștii bârlădeni, prestație bună la „Orheiul Vechi” XCM 2018

Iulian Istrate

Cei șase cicliști din Bârlad care au luat parte, în weekend, la „Orheiul Vechi”, o competiție de mountain bike organizată în Republica Moldova, s-au numărat printre cei mai rapizi.

 Cea de-a treia ediție a competiției „Orheiul Vechi” XCM 2018, organizată de Clubul Sportiv de Ciclism MTB.MD, cu sprijinul Consiliului Raional Orhei, a avut loc pe 5 mai. S-a adresat tuturor bicicliștilor, indiferent de vârstă și de nivelul de experiență și pregătire (profesioniști sau amatori). Așa cum și-au propus organizatorii, „Orheiul Vechi” este o competiție de ciclism de timpul mountain bike cross country marathon (XCM), desfășurată pe două trasee, lung – 70 de kilometri și scurt – 46 de kilometri.

La cursa de sâmbătă au luat startul nu mai puțin de 187 de cicliști din Republica Moldova, Ucraina și România, Alfa Club Ciclism Bârlad participând cu Iulian Istrate (categoria 30-39 de ani), Florin Rusu (30-39 de ani), Georgian Corodescu (30-39 de ani), Viorel Pața (peste 50 de ani), Adrian Butunoi (peste 50 de ani) și Florin Pintilie (peste 50 de ani). Toți șase au ales să pedaleze pe traseul scurt.

Bârlădenii s-au numărat printre cei mai buni concurenți, în ciuda faptului că terenul accidentat le-a cam dat bătăi de cap. Astfel, la categoria 30-39 de ani, Iulian Istrate a fost pe locul cinci (cu timpul 2:32.13), urmat la ceva distanță de Florin Rusu (locul 42, 3:44.03) și Georgian Corodescu (locul 43, 3:50.22). La categoria 50^, Florin Pintilie a terminat cursa pe locul cinci (cu timpul 3:40.36), Adrian Butunoi pe locul șapte (3:50.29), iar Viorel Pața pe locul nouă (3:57.35).

Potrivit organizatorilor, rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi este cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflat în proces de nominalizare pentru a fi înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

La final, primii cinci clasați de la fiecare categorie au fost răsplătiți cu medalii, diplome și premii oferite de sponsori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =