Omraam Mikhael Aivanhov: Cartea magiei divine (V): Talismanele (2)

Câți oameni își imaginează că, pentru că au fost botezați la naștere, sunt la adăpost pentru tot restul vieții! Ei au fost botezați, bineînțeles, dar dacă ei cred că spiritele rele nu vor îndrăzni să intre din cauză că li s-a pus apă și pământ sfințit pe frunte atunci când au fost mici, se înșeală! Toți diavolii vor intra, nu le e frică, să știți că nu sunt impresionați de botez. Botezul, ca și toate celelalte acte sacre, este un talisman și dacă botezații nu lucrează asupra lor toată viața pentru a conserva, a amplifica efectele botezului, nu va mai rămâne nimic. Sunteți botezați, sunteți spălați de păcatele voastre, e bine, dar trebuie să continuați toată viața să mențineți ceea ce a fost depus în voi în momentul botezului.

În fiecare zi trebuie să vă purificați conștienți, din toată inima și din tot sufletul. Unii sunt atât de mândri și satisfăcuți că au fost botezați, că își imaginează că nu mai au nevoie de nimic. Dar dacă vedem cum trăiesc, vedem că sunt precum cei care nu au fost botezați sau chiar mai rău!

Numai că încercați să explicați asta creștinilor. Ei sunt încăpățânați, ei cred în eficacitatea absolută a botezului, ca și în faptul că, vărsându-și sângele, Iisus i­-a salvat o dată pentru totdeauna. Ei bine, nu, ei pot fi botezați, pot purta cruci sau medalii, pot să aprindă lumânări, pot să spună rugăciuni, dar cât timp nu fac nimic ei înșiși pentru a se apropia de exemplul pe care l-a dat Iisus, nimic nu-i va salva și toate aceste practici devin chiar ridicole.

La fel, poate fi foarte benefic pentru evoluția voastră să purtați talismane, cruci, medalii, să vizitați locuri sfinte, să primiți binecuvântări, dar nu contați numai pe ele pentru a fi mântuiți dacă nu faceți nimic asupra voastră înșivă. Voi sunteți aceia care, prin atitudinea interioară, prin gândurile voastre, trebuie ca în fiecare zi să umpleți cu viață talismanele pentru ca ele să continue să acționeze favorabil asupra voastră.

E spus că Dumnezeu a creat omul după chipul Său, dar și omul îl creează pe Dumnezeu în el însuși. Pe măsură ce se apropie de Dumnezeu și lucrează formându-și despre El o imagine fidelă și adevărată, această imagine, în interior, acționează ca un receptor și ca un condensator al forțelor divine.

Talismanele sunt, și ele, receptoare și condensatoare de forțe, precum condensatorii din electricitate: se introduce și se condensează într-un obiect o energie bună sau rea care se eliberează progresiv, producând efectele pentru care a fost condensată. Acest proces e realizabil de asemenea în domeniul psihic, adică puteți forma în voi o imagine și să o întrețineți, să o alimentați, să-i insuflați viață prin gânduri, dragoste, prin voința voastră, iar, astfel, va acționa din aproape în aproape asupra tuturor corpurilor voastre subtile și va putea chiar transforma vibrațiile celulelor voastre. Puteți astfel să puneți în voi imaginea unui mare Maestru, cea a lui Cristos sau chiar cea a lui Dumnezeu, concentrându-vă asupra înțelepciunii Lui, asupra dragostei Lui, puterii Lui, perfecțiunii Lui. Dacă veți păzi întocmai această imagine, veți simți cum lucrează magic în voi.

La ce ar servi să credeți în Dumnezeu, dacă și așa credința voastră nu ar produce niciun efect, dacă nu v-ar transforma? Cineva spune „Eu sunt credincios, cred în Dumnezeu”, dar nu vedem niciun efect bun al acestei credințe. Cum se face că Dumnezeu e atât de slab, inutil, atât de ineficace în această ființă? Dacă El nu-i aduce nimic, nu mai merită să crezi în El! Dintr-un anumit punct de vedere, ateii au dreptate în a nu crede în Dumnezeu: când văd ce puține rezultate produce credința la credincioși, ei cred că e la fel de bine să te descurci fără Dumnezeu.

A crede în Dumnezeu nu e deci suficient. Trebuie să dați viață imaginii sale din voi înșivă, să vă opriți des asupra ei pentru a o contempla, a o adora, trimițându-i ce este mai bun în voi. Această imagine va acționa apoi magic, ca un talisman: vă va ghida, vă va proteja, vă va lumina. Sunteți pe punctul de a comite o eroare sau de a vă rătăci și, iată, această imagine vine să vă salveze.

Magia, v-am mai spus-o, e o altă formă a fizicii. Dacă, pentru a se proteja, un mag se servește de un talisman, e pentru că el îi cunoaște legile. În timpul războiului, oamenii obișnuiau să lipească panglici de hârtie pe vitrinele din apartamentele lor pentru a le proteja de zgomotul exploziilor. Acestea le împiedicau să se spargă: micile panglici de hârtie neutralizau vibrațiile. Cineva care ignoră că aici e vorba de aplicarea unei legi fizice ar putea să se gândească că e vorba de magie!

Deci, să transpunem acest fenomen. Dacă sunteți atacați de gânduri sau sentimente rele, acestea sunt ca bombardamentele, și „vitrinele” voastre pot să se spargă. Dacă veți încerca să lipiți panglici de hârtie pe vitrinele voastre, adică dacă purtați imaginea unui sfânt, a unui profet sau a lui Cristos și dacă vă concentrați asupra ei pentru că o venerați, pentru că o iubiți, această imagine se va opune acestor vibrații și veți rezista. E simplu, dar oamenii nu sunt gata să admită că sunt aceleași legi care dirijează toate aceste fenomene. Prin vibrațiile sale, un talisman respinge alte vibrații contrare și, simultan, prin legea simpatiei, atrage vibrații care îi corespund.

În creștinism, au existat tot timpul mistici care au adorat fața lui Cristos, considerând-o un talisman care putea să-i lumineze și să-i protejeze de tot răul. Fețele marilor sfinți sunt de asemenea talismane eficace. Oamenii le utilizează încă și vă asigur că e mai bine să contemplați fața lui Cristos și a sfinților decât să utilizați talismane cumpărate de la buticuri specializate, despre care nu puteți ști dacă semnele pe care le poartă sunt eficace! Dacă vreți neapărat să aveți un talisman, alegeți fața unei ființe puternice, pure, care este dreaptă, înțeleaptă, un adevărat Fiu sau Fiică a Domnului și contemplați-o: veți fi protejat eficace.

În Tibet, adepții învață cum să lucreze cu statueta unei divinități. Prin concentrare, prin recitarea unor formule magice, ei învață să impregneze statueta cu vitalitatea lor, până în ziua în care divinitatea va veni cu adevărat să locuiască în statuetă, iar adeptul va intra în contact cu ea pentru a primi ajutorul și sfaturile sale.

Am vrut să verific eficacitatea acestei metode și, e adevărat, e eficace, dar eu am găsit o metodă mai bună. Am găsit că în loc de a pierde toate energiile pentru a impregna o statuetă concentrându-ne asupra ei, e preferabil a ne concentra asupra soarelui, de exemplu. Soarele nu e mai viu decât o statuetă? Și dacă, timp de ani de zile, îi adresați privirile, gândurile, dragostea voastră, nu voi îi veți da viață, el nu are nevoie, ci el vă va da vouă viață și va fi mai bine așa!

Este deci preferabil de a introduce vibrații bune în obiecte, dar munca spirituală este departe de a consta numai în asta. Chiar dacă obiectul vă este benefic, el rămâne exterior vouă și toată vitalitatea pe care i-ați da-­o vă părăsește, nu mai este a voastră. Din acel moment, acest obiect sau această statuetă va trăi propria sa viață și va extrage din voi elemente pentru a se hrăni.

Alimentați astfel pe cineva aflat alături de voi, pe care riscați să-l pierdeți. Nu e mai bine să vă lăsați animați și vitalizați de soare, simbolul lui Cristos? În acest fel, toate forțele voastre sunt ale voastre, rămân ale voastre și soarele este cel care le va alimenta mereu.

Totul e posibil în viață cu ajutorul magiei albe. Atunci, în loc să vă mulțumiți de a da viață obiectelor, vitalizați-vă voi înșivă pentru că „obiectul” cel mai important sunteți voi. Da, voi, și atunci chiar voi deveniți un talisman. „Dar cum, veți spune, talismanele sunt obiecte!”. Bineînțeles, dar iată: cineva e angajat într-un magazin ca funcționar și din acel moment afacerile nu mai merg, clienții devin mai rari etc. Acest angajat e ca un „talisman” malefic. Peste tot, în familii, în întreprinderi, instituții sau în guverne pot exista astfel de „talismane” care distrug ceea ce erau pe cale de a construi. Din contră, există oameni care, atunci când ajung într-un anumit loc, aduc prosperitatea și succesul. Ca și în alte domenii, există printre oameni talismane care aduc fericirea și talismane care aduc nefericirea.

De voi depinde acum să utilizați metodele pe care vi le-am oferit pentru a purifica, a anima și a vitaliza ființa voastră în toate planurile. Astfel, veți deveni un talisman magnific, capabil de a respinge de departe entitățile și curenți negativi și de a proteja toate ființele din jurul vostru.

Numărul 13

Auzim des spunându-se că numărul treisprezece aduce ghinion și mai ales că nu trebuie să fim niciodată treisprezece la masă. Mulți se întreabă ce-i de făcut pentru că sunt tulburați de tot felul de povești despre acest subiect.

Pentru a înțelege de ce numărul treisprezece a fost considerat malefic, trebuie să începem prin a ne opri un moment asupra lui doisprezece. O zi se împarte în de două ori doisprezece ore, un an în doisprezece luni și există cele doisprezece semne ale zodiacului. În Biblie, numărul doisprezece se găsește de mai multe ori: Iacob avea doisprezece fii care au fondat cele doisprezece triburi ale lui Israel; aceste doisprezece triburi erau reprezentate prin doisprezece pietre prețioase care figurau pe pectoralul marelui Preot Aaron, fratele lui Moise. Ierusalimul celest descris de sfântul loan în Apocalipsă este așezat pe doisprezece temelii de pietre prețioase, zidurile sale au doisprezece porți care sunt doisprezece perle.

Doisprezece este deci numărul a ceea ce este terminat, a ceea ce formează un tot, un întreg: o zi, un an, un popor, un oraș. Treisprezece este doisprezece plus unu, și acest unu care vine să se adauge este în afara ansamblului, este ca un element străin, și dacă nu este pur, dacă nu vibrează în armonie, tot ansamblul este amenințat. Iată de ce numărul treisprezece e considerat dificil, că aduce încercări grele și chiar moartea.

Acum, putem spune de asemenea că acel unu care se adaugă la doisprezece reprezintă un început al unui alt ciclu sau al unui alt ansamblu. În știința inițiatică, moartea nu a fost considerată niciodată ceva definitiv, ci un început al unei vieți noi. Numărul treisprezece nu e deci malefic, dar nu suportă impuritățile și dizarmonia. Și cum e foarte activ, dinamic, acest număr poate da peste cap creaturile care nu posedă calitățile feminine de bunătate, dragoste și blândețe pentru a compensa influența sa.

În planul fizic, numărul treisprezece este legat de cruce (1 ^ 3×4), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezintă o închisoare.

Cu toate acestea, dacă numărul treisprezece acționează nefavorabil asupra creaturilor, asta nu ține de el, ci de maniera particulară în care fiecare creatură primește influența sa și influențele care îl înconjoară. Este valabil și pentru apă, aer, lumină și chiar pentru hrană: fiecare creatură le primește într-un fel particular, depinzând de sănătatea sa, de structura sa, de dezvoltarea sa, de elevarea sa spirituală. Unii sunt stimulați, alții se îmbolnăvesc, alții se pun să reflecteze.

În ele însele, numerele, ca multe alte lucruri în viață, sunt neutre, dar acționează diferit, depinzând de individ. Pentru un Inițiat, care știe să transforme totul, numărul treisprezece poate fi foarte favorabil atunci când busculează pe alți oameni; e un număr care curăță, care purifică; cei care nu pot rezista acestei purificări sunt rejectați sau eliminați. De aceea e mai bine pentru ei să-l evite, mai ales să evite să se așeze treisprezece la masă. Ce este curios e că adesea nenorocirile, accidentele ce se produc în acel moment cad asupra celor mai tineri, care pot chiar muri. Da, am observat și eu asemenea evenimente și am văzut că nu sunt superstiții.

Evident, dacă ar fi să studiem toate tradițiile care prescriu să facem sau să nu facem anumite lucruri, am umple mai multe volume pentru că fiecare țară le posedă pe ale sale, mai ales popoarele primitive, cu toate obiceiurile lor privind căsătoria, nașterile, ritualurile de observat în momentul pubertății etc. Se poate ca în multe domenii ele să fie adevărate grație clarviziunii lor, mediumității lor și comunicărilor pe care le-au avut cu entitățile lumii invizibile. Dar dacă vom începe să supraveghem toate aceste detalii, ne autolimităm și nu mai putem face nimic. (va urma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =