“Restul e tăcere”

La finele săptămânii, caravana Centenarului Filmului Românesc va ajunge la Bârlad, la cinematograful „Victoria” urmând să ruleze filmul „Restul e tăcere”, în prezența actorului Ovidiu Niculescu.

 Duminică, 13 mai, începând cu ora 18, bârlădenii sunt invitați la proiecția de gală a filmului „Restul e tăcere”, în regia lui Nae Caranfil. Evenimentul va avea loc în cadrul caravanei Centenarului Filmului Românesc, care va poposi la Cinema „Victoria”, invitat special fiind actorul Ovidiu Niculescu.

Pelicula „Restul e tăcere” este o reconstituire artistică a istoriei realizării primului film de lungmetraj românesc, respectiv „Independența României”. Tânărul Grig, fiu al unei vedete de teatru din Bucureștiul anilor ’20, este obsedat de propriile frustrări, provocate de aspectul fizic și de timiditatea excesivă în raport cu femeile. Dincolo de aceste complexe, tânărul vede un proiect cinematografic pe care, după multă trudă și dezamăgiri, reușește să-l împlinească. „Restul e tăcere” este o pagină din istoria cinematografiei românești care ar trebui să ne facă să vedem cu alți ochi eforturile cineaștilor autohtoni.

„Este foarte important când autoritățile locale înțeleg semnificația acestui proiect prin care sărbătorim cinematografia românească. Ajungem la Bârlad cu o capodoperă semnată de Nae Caranfil”, a declarat Andrei Giurgia, managerul Centenarului Filmului Românesc.

Pelicula îi are în echipa de distribuție pe Ovidiu Niculescu, Marius Florea Vizante, Mihai Bendeac, Mirela Zeța, Nae Caramfil, Andrei Aradits, Constantin Dita, Ioana Bulcă și Diana Cavallioti și a cucerit nouă premii Gopo în 2009, inclusiv premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai bună imagine.

În deschiderea evenimentului, va fi prezentat documentarul „România la 100 de ani”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 13 =