Start la înscrierile pentru bac-ul olimpicilor și al sportivilor

Ministerul Educației a stabilit ca viitorii absolvenți de liceu care fac parte din loturile olimpice ori care practică sporturi de performanță să poată susține examenul de bacalaureat într-o sesiune specială, programată în această lună. Sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor ce vor reprezenta România la olimpiadele internaționale pe discipline sau la diverse competiții sportive europene sau mondiale. De asemenea, ar putea participa trei absolvenți ai unităților de învățământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de profil din SUA.

Viitorii absolvenți de liceu se pot înscrie pentru sesiunea specială între 10-11 mai, urmând ca, între 14-15 mai, să susțină proba orală la limba și literatura română. Pe 16 mai, le vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă străină, iar în intervalul 17-18 mai, cele digitale. Probele scrise sunt programate pe 21 mai (limba și literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului) și 23 mai (proba la alegere), urmând ca rezultatele finale să se afișeze pe 25 mai.

Ca și în anul precedent, sesiunea specială a bac-ului 2018 se va susține la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești, județul Prahova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =