“Cupa Speranței” de la Murgeni

În competiție s-au înscris 12 echipe de juniori și patru de seniori, din Iași, Focșani, Babadag (Tulcea), Bacău, Valea Seacă (Bacău) și Murgeni. Evenimentul este organizat de fundația “Star of Hope” România, în colaborare cu mai mulți parteneri.

Astăzi și mâine, pe stadionul din Murgeni, se desfășoară prima ediție a “Cupei Speranței”, o competiție fotbalistică în care se vor înfrunta 12 echipe de juniori și patru de seniori, din Iași, Focșani, Babadag (Tulcea), Bacău, Valea Seacă (Bacău) și, bineînțeles, Murgeni (Vaslui).

“Cea mai grea misiune o are echipa de fotbal a centrului «Star of Hope» Murgeni deoarece va trebui să demonstreze că merită trofeul câștigat în iunie 2017 la Campionatul Județean U16. Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul magazinului Decathlon Focșani (prin echipamentul sportiv oferit), fără susținerea autorităților locale și județene (Primăria Murgeni și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui), fără implicarea unor oameni cu inimi cât cerul de mari din România și Norvegia. În plus, Academia Hagi oferă câștigătorilor acestei competiții posibilitatea de a asista din tribune la finala Cupei Hagi-Danone 2018”, se arată într-un comunicat de presă al “Star of Hope” România.

Toți fotbaliștii juniori din echipele centrelor “Star of Hope” România provin din familii foarte sărace, majoritatea de etnie romă.

“Moise Mamai (13 ani) este unul dintre cei 12 copii ai familiei. Părinții nu au loc de muncă și reușesc cu greu să pună o lingură de mâncare pe masă. Locuiesc într-o casă mică și foarte veche. Moise este elev în clasa a III-a la Școala Murgeni și are rezultate bune la învățătură. Deși e un copil timid, tăcut, e foarte expansiv pe terenul de fotbal. Iubește foarte mult acest sport și își dorește să ajungă un mijlocaș de temut. Moise a înțeles că există viață dincolo de sărăcie”, se menționează în același comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 15 =