Maraton de activități

Cu ocazia Zilei Europei, la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui s-a desfășurat programul educativ ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”. Cei 15 ambasadori-juniori (elevi), coordonați de cinci ambasadori-seniori (profesori), și-au implicat colegii și membrii comunității locale într-o serie de activități.

Astfel, ambasadorii juniori Adina, Andra, Elena și Alin, însoțiți de ambasadorii seniori Croitoru Daniela și Mazga Doina, au poposit la Școala Gimnazială ”Alexandra Nechita” și au susținut acțiunea ”Simboluri și valori ale Uniunii Europene”. Elevii de la clasa a VII-a B au aflat informații despre deviza ”Unitate în diversitate”, 9 mai – Ziua Europei, imnul ”Odă Bucuriei”, limbile oficiale, capitalele europene ale culturii, valorile europene.

O altă acțiune s-a desfășurat la Casa Corpului Didactic Vaslui, în cadrul evenimentelor prilejuite de Ziua Europei.

Campania ”Procopiu colectează și reciclează” a fost finalizată în Punctul de informare UE de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, unde elevii au reușit să colecteze peste o tonă de hârtie reciclabilă. De asemenea, a fost organizat un flash-mob pe terenul de sport, realizat de trei clase a IX-a, care au format drapelul Uniunii Europene pe fundalul sonor al ”Odei bucuriei” – imnul UE.

Pe 9 mai, ambasadorii juniori au deschis un punct de informare despre Uniunea Europeană în Piața Civică, într-un cort pus la dispoziție de Primăria municipiului Vaslui, unde au prezentat materiale informative despre UE și au aplicat peste 300 de chestionare cu tematică europeană.

Scrisoarea-fluviu adresată Parlamentului European, începută de ambasadorii juniori pe 2 mai și continuată la Liceul cu Program Sportiv, s-a oprit la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, la elevii clasei a XI-a E, care au completat în mod creativ mesajul tinerilor vasluieni.

În semifinalele concursului ”EU aleg Europa”, organizat de Consiliul Județean, Centrul “Europe Direct”, Inspectoratul Școlar Județean și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Liceul ”Ștefan Procopiu” a fost reprezentat cu succes de ambasadorii juniori Adrian Sebastian Baron și Victor Munteanu, care s-au calificat în finală cu cel mai mare punctaj (120).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − thirteen =