Pasionații de științe, invitați la o sesiune de comunicări

În primele două zile din cadrul celei de-a 33-a ediții a Zilelor Culturale ale Bârladului (11-20 mai), bârlădenii sunt așteptați să ia parte la Sesiunea anuală de comunicări științifice. Manifestarea va reuni personalități din mai multe domenii, care vor susține dezbateri interesante.

„Muzeul «Vasile Pârvan» are deosebita plăcere și onoare de a deschide această sărbătoare așteptată și îndrăgită de bârlădeni prin organizarea celei de-a XIV-a ediții a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice. Timp de două zile, specialiștii din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare. Astfel, la Secția Arheologie-Istorie, organizatorii propun două teme: «Noi contribuții în cercetarea preistoriei» – secțiunea  Preistorie și «Arheologia mileniului I după Cristos la Est și Vest de Prut» – perioada primului mileniu creștin. Departamentul Astronomie propune tema «Astronomia, resursă inepuizabilă pentru educație, cultură și cerc”, Secția Memorialistică ne invită la dezbaterea «Contribuții românești la înfăptuirea României Mari», iar Secția de Științele Naturii propune tema «Studii și cercetări din domeniul Științelor Pământului»”, ne-a declarat prof. Mircea Mamalaucă, muzeograf și directorul instituției.

În cursul primei zile, de la ora 20.30, muzeul mai propune un eveniment: recitalul instrumental de la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu” al violonistului Antal Zalai (Ungaria) și pianistei Jenni Lappalainen (Finlanda). Publicul va putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Camille Saint-Saens, Eugène Ysaÿe, Ernest Chausson și Pablo de Sarasate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + one =