“ReConnect Diaspora” îi inspiră pe vasluienii dispuși să se întoarcă acasă

Numărul celor care s-au înscris până acum în proiectul “ReConnect Diaspora”, derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST în perioada 19 septembrie 2017 – 18 septembrie 2020, reflectă interesul născut de linia de finanțare pentru încurajarea antreprenoriatului prin susținerea înființării a 30 de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană. Respectivii doresc să urmeze cursul de antreprenoriat, apoi să se înscrie în competiția de planuri de afaceri. 30 de câștigători, ale căror proiecții de business vor fi apreciate ca viabile și fezabile, vor primi finanțări de până la 40.000 de euro din bugetul proiectului de (8.407.970,43 lei, din care valoarea cofinanțării UE 7.072.656,76 lei).

”Ne bucură numărul celor interesați de oferta pe care o prezentăm pentru regiunea de Nord-Est. Buna infomare, comunicarea directă și explicațiile punctuale au făcut ca încrederea în program și în șansele de a accesa finanțarea să crească”, susține Alina Popa, managerul proiectului.

Pentru a acorda șanse tuturor celor interesați, termenul de depunere a dosarelor de înscriere a fost prelungit până pe 14 iunie. Intenția de înscriere se materializează completând un formular postat pe site-ul proiectului – www.reconnectdiaspora.ro.

”Nu doar procedura de înscriere, ci și cursurile de antreprenoriat se fac utilizând instrumente online, pe o platformă e-learning, astfel încât participanții să nu fie nevoiți să se deplaseze, să cheltuiască și să-și ia liber de la activitățile pe care le desfășoară în străinătate”, declară Alina Popa.

Persoanele ale căror planuri de afaceri vor fi desemnate câștigătoare trebuie să aibă experiență pe piața muncii, în antreprenoriat sau studii efectuate în străinătate în domeniul de activitate descris în planul de afacere și să beneficieze o singură dată de subvenție, indiferent de numărul de asociați din cadrul întreprinderii nou înființate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + fourteen =