Omraam Mikhael Aivanhov: Cartea magiei divine (VI): Astrologia

Astrologii vă sfătuiesc să întreprindeți o anumită activitate la o anumită oră a zilei sau a nopții pentru că în acel moment precis intrați în comunicare cu o anumită planetă, cu un anumit spirit, cu un anumit geniu planetar. Eu cred în astrologie; de milenii, multe ființe inteligente și profunde au lucrat în acest domeniu, dar în viața cotidiană, în viața curentă, nu ne putem limita asupra acestui punct de vedere: dacă cineva e bolnav sau e în necaz, nu trebuie să așteptăm pentru a-i salva viața o anumită oră, o lună sau un an favorabil.

Când v-ați decis sincer să faceți bine, toate momentele sunt favorabile, numai că pentru majoritatea oamenilor șansele succesului sunt determinate de gradul lor de evoluție. Să luăm un exemplu din viața curentă: aveți de făcut o intervenție; dacă nu-l cunoașteți personal pe ministrul sau directorul respectiv, trebuie să mergeți din birou în birou și, mai mult, poate intervenția voastră nu va reuși niciodată, în timp ce, dacă îl cunoașteți pe director, dacă este prietenul vostru, intrați direct la el pentru cererea voastră și sunteți imediat ajutat. Pentru voi nu mai există regulament și nu veți mai aștepta ore întregi pe coridoare. La fel este și în viața spirituală: totul depinde de ce sunteți.

Când sunt nori, pentru că soarele nu mai ajunge la voi, trebuie să luați măsuri pentru a vă încălzi sau a vă lumina. Dar să presupunem că sunteți deasupra norilor, soarele e acolo și nu mai aveți de ce să vă îngrijorați. Deasupra norilor, condițiile sunt diferite, sunteți într-o regiune unde alte forțe intră în acțiune. Evident, e simbolic: atât timp cât suntem prea jos în materie, există tot timpul condiții de îndeplinit, reguli de respectat. Dacă ne putem înălța mai sus, în domeniul spiritului, aceste reguli dispar.

Să revenim la numere. Există o știință de a combina numere. Cei care o cunosc o utilizează uneori pentru a-i distruge pe alții. În spatele tuturor combinațiilor, numerele de bază, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, nu sunt în sine nici bune, nici rele, dar, combinându-le, putem forma numere dintre care unele pot fi distructive și malefice, iar altele favorabile și benefice. Scrieți numai un număr pe ușa cuiva sau dați-i să poarte un număr și totul începe să-i reușească sau să-l distrugă. Știu că numerele sunt forțe. Cât despre numărul treisprezece, el aduce unora succes și nenorociri altora. Numărul treisprezece este de vină? Nu, depinde de cine sunteți și dacă știți să-l utilizați.

Veți spune: „Dar de ce în viața curentă numerele nu ne influențează mai mult?”. Pentru că suntem prea departe de ele. Dintre toate realitățile pe care le cunoaștem, numerele sunt cele mai abstracte. Reacționăm imediat la realități sensibile, căldură, frig, gustul alimentelor, parfumul florilor, sunete, culori, forme etc, dar numerele sunt realități așa de subtile, așa de îndepărtate, că ne par inaccesibile. Dacă ne apropiem de ele spiritual, simțim imediat influența lor. E ca în cazul mirosurilor sau sunetelor: când sunteți prea departe, ele nu ajung până la voi, dar apropiați-vă și veți fi înspăimântat sau transportat în paradis.

În principiul lor, în esența lor, numerele sunt foarte departe de noi. Cu toate acestea, râurile, arborii, munții nu sunt altceva decât numere, numere materializate. Dacă aprofundăm chestiunea, vom descoperi că nimic nu există în afara numerelor. Totul este număr. Natura, universul întreg sunt construite pe numere, dar sunt atât de bine disimulate, încât nu le putem nici asculta, nici simți, nici înțelege. Trebuie să ne apropiem de ele, să le penetrăm, să ne dăm seama că vorbesc, cântă, emană parfumuri. Fără îndoială, e greu pentru voi să acceptați asta, dar pentru mine așa este. Eu o știu pentru că le-am pipăit, le-am gustat.

Luna, astrul magiei

Luna joacă un rol foarte important în domeniul magiei. Mai întâi, pentru că magicienii au observat diversele sale faze (creștere, descreștere, lună plină, lună neagră) pentru a se folosi de ele în operațiile lor. Apoi, pentru că luna însăși și entitățile care o populează sunt des invocate în aceste operații.

Luna este și astrul magiei albe, și astrul magiei negre. Inițiații au subliniat aceste două aspecte, pur și impur, benefic și malefic. La greci, cele două aspecte erau personificate prin zeița Diana (sau Artemis), numită neprihănita Diana, și prin zeița Hecate, divinitate a infernului. Luna e o regiune cu două fețe și fața ascunsă are proprietatea de a aduna tot răul ce se face pe pământ. Pentru că gândurile, sentimentele se deplasează; gândurile, sentimentele oamenilor inspirați de rău sunt atrase de această față ascunsă pe care știința inițiatică îl numește conul negru. Conul negru trimite acest rău pe pământ sub forma influențelor nefaste; din această regiune atrag vrăjitorii entități tenebroase care tulbură și pierd oamenii și extrag, de asemenea, elemente nocive pentru vrăjile și conjurațiile lor.

Cât despre cealaltă față expusă influenței soarelui, e regiunea purității, regiunea îngerilor care aduc viața pură. Luna domnește peste ape. Dacă vreți să vă purificați, să deveniți precum apa limpede, trebuie să vă legați de lună, dar de regiunea superioară a lunii, pentru că luna coordonează apele cristaline la fel de bine ca apele poluate. Cum soarele are afinități cu focul și aurul, luna are afinități cu apa și cu argintul. Cel ce știe să lucreze cu luna se purifică. Puteți face acest lucru ținând în mână un obiect de argint, legându-vă de Arhanghelul Gabriel, care este Arhanghelul lunii – cum Mihail este Arhanghelul soarelui – și pronunțând numele său. Perla, de asemenea, prin emanațiile sale și simbolismul său, are afinități cu luna.

Luna acționează magnetic asupra mareelor, vegetației, dar și asupra ciclurilor femeii. Din acest motiv, vrăjitorii folosesc în special sânge menstrual pentru practicile magice. Sângele e un fluid care poartă forțe și energii și în particular sângele menstrual, cu atât mai mult cu cât pierderea sa e asociată la femeie cu stări psihice determinate, care impregnează acest sânge.

Știința initiatică învață chiar că entitățile lumii astrale sunt acolo, în jurul femeii, gata de a se hrăni cu emanațiile sângelui ei. Dacă femeia nu e vigilentă, dacă se lasă pradă sentimentelor și gândurilor inferioare sau pronunță răutăți la adresa cuiva, aceste entități pun stăpânire pe emanațiile sângelui care se evaporă și pot face astfel rău oamenilor. De aceea Moise, de exemplu, a interzis femeilor să intre în locurile sfinte în timpul perioadei de menstruație. În realitate, menstruația este neutră în sine, nu are nimic impur, totul depinde de femeie, de gândurile sale, de sentimentele ei și cum le folosește. Cât despre vrăjitoare, e cunoscut că ele utilizează acest sânge în mod conștient pentru a-și realiza proiectele; ele impregnează obiecte pentru a hrăni larvele, elementalii, cărora le cer apoi să execute ordine oribile.

Adesea, vrăjitoarele se expun goale pentru a capta influențele lunii, pentru că ele cunosc puterile nudității. Corpul fizic posedă cu adevărat antene eterice, grație cărora bărbații și femeile sunt în comunicare cu forțele naturii și prin care pot astfel emite sau capta curenți. În general, veșmintele formează un fel de ecran între corp și aceste energii cosmice, și dacă magicienii se expun goi, este pentru a avea mai multe posibilități de a capta aceste energii, de a acționa asupra lor și de a le orienta în direcția pe care o doresc. Numai că, atunci când vrem să facem rău, nu atragem în noi decât curenți tenebroși care circulă prin spațiu și ne expunem pericolului de a fi într-o zi complet invadat și „posedat”.

Acum, eu știu de asemenea că nudismul se dezvoltă și, evident, aceia ce îl practică nu au în general nicio intenție de a face magie. Totuși, eu îi pun în gardă și pe ei, pentru că nuditatea atrage la fel de bine forțele benefice și forțele malefice. Este riscant a te expune gol, dacă nu ești așa de conștient și stăpân pe tine pentru a te închide la tot ce este negativ și tenebros și a te deschide numai curenților luminoși. E bine să vă expuneți la aer, la soare, ca să vi se deschidă porii fizici, dar trebuie să învățați să vă deschideți și porii spirituali și nu oricum, ci cu mult discernământ.

Dar să ne ocupăm acum de o problemă de o mare importanță în viața noastră cotidiană. Ciclul lunar este de aproximativ o lună: pe timpul a paisprezece zile luna crește, pe timpul a paisprezece zile, ea descrește și această alternanță produce schimbări în natura și în ființa umană. Putem spune, în general, că perioada creșterii lunii favorizează activitatea și, din contră, perioada descreșterii lunii favorizează somnolența, toropeala, repausul. Cel ce nu cunoaște existența acestor ritmuri naturale se poate îngrijora de schimbările pe care le simte că se produc în el în momentul când luna descrește. Nu are rost să se sperie, trebuie numai să se supravegheze ca să nu-și epuizeze rezervele.

Chiar dacă nu o facem cu aceeași eficacitate, cu aceeași intensitate, cu aceeași eficacitate ca în timpul creșterii lunii, putem să continuăm să lucrăm în timpul lunii descrescătoare. Dacă aveți treburi importante de făcut, e preferabil să așteptați luna crescătoare, mai favorabilă pentru realizare. Invers, dacă vrem să punem sfârșit unei afaceri, unei relații, e mai bine să așteptăm luna descrescătoare.

Vedeți, oricare ar fi fazele lunii, e posibil să utilizați fiecare perioadă pentru o muncă spirituală determinată. Vreți să vă dezvoltați voința sau sănătatea, să aveți mai multă dragoste, înțelepciune, lumină, așteptați primele zile a lunii crescătoare și, în timpul nopții, priviți luna, ridicați mâna dreaptă și spuneți: „Așa cum crește luna și se împlinește în cer, tot așa toată ființa mea se umple de sănătate, de vigoare, de lumină, de dragoste, pentru a deveni un slujitor al Domnului”. Pronunțați formula de trei ori. Pe timpul lunii descrescătoare, pronunțați formula contrară: „Așa cum luna descrește, tot așa, acest defect, acest viciu al meu, se diminuează și dispare, pentru gloria lui Dumnezeu”. Și aici pronunțați de trei ori formula, ridicând mâna. Dacă faceți aceste exerciții regulat, cu convingere, veți avea rezultate.

Luna are mari puteri asupra materiei, de aceea joacă un mare rol pentru realizare, concretizare. Dacă vreți să întreprindeți o muncă, să realizați un proiect sau dacă vreți să-i puneți capăt, veți obține rezultate mai bune dacă știți să vă serviți de influența lunii.

Lucrul cu spiritele naturii

Dacă putem intra în comunicare cu natura, este pentru că ea este vie și inteligentă, este locuită de creaturi de toate felurile care lucrează asupra pietrelor, plantelor și animalelor. Aceste creaturi sunt menționate în tradițiile lumii întregi. Poate că ele nu se prezintă așa cum au fost descrise de fiecare religie sau de fiecare cultură, dar esențialul este să știți că natura e vie pentru că e locuită, că toate cele patru elemente – pământul, apa, aerul, focul – sunt locuite și că noi putem intra în comunicare cu creaturile care le locuiesc pentru a face diverse munci.

Această realitate este cunoscută de milenii de magi, magicieni și vrăjitori de pe toate continentele. Ei se străduiesc să pună aceste entități în serviciul lor și mulți dintre ei au reușit… din păcate. În general, ei nu o fac decât pentru a-și satisface poftele, senzualitatea, dorința de răzbunare etc. și spiritele li se supun. Pentru că spiritelor naturii le place să li se dea o treabă de făcut, ele o fac fără să se preocupe dacă este benefică sau dăunătoare. Ele execută sarcina pe care au primit-o, împinse de teama acestei voințe superioare lor care a reușit să le domine. De aceea atât de mulți oameni le utilizează pentru întreprinderi condamnabile: ele se supun pentru că așa sunt făcute, nu au nicio conștiință morală, fac deopotrivă și răul și binele.

De noi depinde să le orientăm în vederea unor lucrări divine. (va urma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 2 =