S-a încheiat naționala de lingvistică: Vasluiul, gazdă excelentă

Municipiul reședință a fost peste așteptările celor 207 elevi și 44 de dascăli, veniți din toată țara la Olimpiada Națională de Lingvistică.

Olimpiada Națională de Lingvistică a reprezentat o bună oportunitate de promovare a imaginii Vasluiului. Participanții au venit aici cu inima cât un purice din cauza știrilor negative publicate cu obstinație de o parte a presei, însă au plecat acasă cu o altă concepție legată de oraș și de localnici.

”Am fost la un pas să renunțăm la participare, nemulțumită fiind că ministerul a ales Vasluiul pentru organizarea olimpiadei, însă nu regret că am venit aici. E un oraș superb! Am văzut zone unice. Păcat că nu este promovat mai mult acest oraș! Aveți cu ce vă lăuda. Bravo!”, a spus o profesoară din Sibiu.

Și președintele de onoare al Comisiei Centrale a olimpiadei, prof.univ.dr. Liviu P. Dinu, a remarcat frumusețea Vasluiului și căldura cu care a fost primit: ”Este ceva incredibil cum a fost organizată olimpiada la Vaslui. Totul a fost impecabil, de la condițiile de cazare, la masă, până la desfășurarea olimpiadei. Felicitări organizatorilor!”.

Conf.univ.dr. Mina-Maria Rusu, inspector general în Ministerul Educației, se felicită că a ales să mute, în premieră, olimpiada în afara Bucureștiului: ”Vă mulțumesc mult că v-ați oferit, este primul județ din țara asta care a rugat ministerul să fie gazda unei astfel de competiții. Nu este un județ de top din punct de vedere economic, dar este în fruntea celor care au o inimă mare și care simt românește și trăiesc pentru această țară. În anul Centenarului, a fost cea mai inspirată idee să ne întâlnim aici, la Vaslui. Vă mulțumesc din tot sufletul, dumneavoastră și autorităților locale!”.

Vasluiul a fost reprezentat la etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică de 11 elevi, o parte dintre ei obținând premii speciale și mențiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + four =