Soliștii bârlădeni, printre cei mai buni din țară

În urma participării la Concursul Național de Interpretare Muzicală „Florile Copilăriei”, grupuri vocale și soliști de la unitățile de învățământ din Bârlad au revenit acasă cu importante premii și trofee.

 Cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Muzicală „Florile Copilăriei” s-a desfășurat sâmbătă, 12 mai, pe scena Casei de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud, județul Vrancea. Din Bârlad au participat elevi de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, toți fiind răsplătiți de juriul de specialitate cu premii foarte valoroase.

La învățământ gimnazial, grupul „Sweet M”, format din surorile gemene Anisia și Amedeea Mereuță, a luat premiul I la interpretare vocală (muzică ușoară), iar Magda Siriac, premiul III la secțiunea solist muzică populară.

Un alt premiu I l-a câștigat Claudia Botaș, care a concurat la secțiunea solist vocal muzică folk. Elevele Raluca Bejinariu, Maria Călin și Ana Maria Parpalea au obținut premiul II la aceeași secțiune.

La categoria învățământ gimnazial, grupul folk „Ecou”, compus din 22 de elevi de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, a obținut locul I la secțiunea grup vocal și la secțiunea melodii patriotice dedicate Centenarului.

De asemenea, grupul folk „Cristal”, compus din șapte elevi de la „Codreanu”, a concurat la învățământ liceal și a fost distins cu premiul I la secțiunea grup vocal, apoi i s-a decernat și Trofeul secțiunii. Nu în ultimul rând, Theea Secrieru a fost răsplătită cu premiul II, iar Otilia Pascal cu premiul III la secțiunea solist vocal muzică folk – învățământ liceal.

„A fost o sâmbătă grea, dar cu succese remarcabile, având în vedere că a fost un concurs național, care crește de la an la an și la care au participat peste 200 de copii din toată țara. Le mulțumesc pe această cale tuturor copiilor pentru dedicare și părinților că au încredere să-și lase copiii să se implice în astfel de activități extracurriculare și că ne sprijină. Pentru noi urmează o lună «de foc» întrucât pe 20 mai vom participa la un concurs de muzică organizat în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, pe 27 mai vom cânta la Concursul de interpretare muzicală «Armonia artelor» Bârlad și la Festivalul-concurs «Mai cu folk» Vaslui. Pe 2 iunie, vom participa la un concurs național organizat la Buzău. Va fi foarte greu pentru copii, care vor trebui să îmbine activitatea școlară, unde au de susținut lucrări și teze, cu cea extrașcolară”, ne-a declarat profesorul Corneliu Pleșu, îndrumătorul elevilor premiați.

Un răspuns pentru: Soliștii bârlădeni, printre cei mai buni din țară

  1. Catalin says:

    Cei mai tari!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − eighteen =