Vasluiul a devenit cunoscut la cel mai înalt nivel: Primarul Vasile Pavăl, vizită de lucru în SUA!

Al doilea din stânga, primarul Vasile Pavăl. Al șaselea este ambasadorul George Cristian Maior

Edilul șef al municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a făcut parte din delegația Asociației Municipiilor din România care a mers în Statele Unite. Vizita a cuprins întâlniri oficiale cu funcționari de prim rang ai primăriei capitalei americane, Washington DC, cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, ai Asociației Americane de Transport Public, ai autorităților de management al deșeurilor, ai mediului de afaceri, precum și cu membri ai comunității românești din zonă.

În perioada 10-12 mai, o delegație a Asociației Municipiilor din România, din care a făcut parte și primarul de Vaslui, Vasile Pavăl, a efectuat o vizită de lucru în capitala Statelor Unite ale Americii (SUA). Evenimentul a inclus întâlniri oficiale la nivelul primăriei capitalei americane, Washington DC, cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, ai Asociației Americane de Transport Public (American Public Transportation Association), ai autorităților care gestionează deșeurile (Solid Waste Advisory Council), precum și ai mediului de afaceri.

“A avut loc și o întâlnire a delegației aleșilor locali cu membri ai comunității românești din zonă, organizată la Ambasada României. Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a apreciat vizita reprezentanților autorităților locale din țară, arătând că astfel de schimburi de experiență sunt utile dacă sunt valorificate pragmatic prin atragerea de investiții și expertiză”, se menționează într-un comunicat de presă al ambasadei.

Excelența Sa a apreciat că “România este atractivă pentru investiții. Capitala americană a cunoscut o dezvoltare echilibrată și constantă, reprezentând astăzi un model demn de urmat pentru orice proiect de urbanizare inteligentă. Putem învăța de la partenerii americani multe despre îmbunătățirea capacității administrative, transparența decizională și politicile de dezvoltare urbană. Cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, România este atractivă pentru investiții, iar dezvoltarea legăturilor dintre autoritățile locale din țară și partenerii americani este utilă pentru atragerea de resurse și utilizarea lor judicioasă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − five =