Acțiune umanitară “Solidar” la Duda-Epureni: “Ne-am bucurat să vizităm localitatea natală a lui Valeriu Penișoară”

Voluntarii hușeni ai ONG-ului vasluian au dus daruri familiilor cu mulți copii, precum și bătrânilor necăjiți.

Joi, 11 mai, voluntarii Asociației “Solidar” Vaslui, filiala Huși, au lansat acțiunile umanitare dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

“Primii vizați au fost copiii din zece familii numeroase din localitățile Bobești (două familii) și Duda-Epureni (opt familii), comuna Duda-Epureni. Lista a inclus 32 de copii, care au primit câte o pungă cu dulciuri. Totodată, fiecare familie a primit un sac cu bunuri (îmbrăcăminte, încălțăminte etc.), atât pentru copii, cât și pentru adulți. Am vizitat, cu această ocazie, și 13 persoane din categoria celor defavorizate, în special bătrâni cu probleme de sănătate, cărora le-am dus câte o pungă cu alimente de bază și alte câteva bunuri. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Primăriei Duda-Epureni, prin domnul primar Petrică Chiriac, doamna Mirela Ciobanu – asistent social și domnii Viorel Folescu și Andrei Stan. Mulțumim tuturor donatorilor!”, a declarat Laura Parfene, coordonatoarea voluntarilor hușeni.

La acțiune a participat și președintele “Solidar” Vaslui, Ionel Popa. Voluntarii spun că au rămas impresionați de comuna Duda-Epureni.

“Ne-am bucurat să vizităm localitatea natală a lui Valeriu Penișoară, prematur plecat la ceruri, cel care atât de frumos își descria satul în piesa «Căluțul»! Am observat gospodării îngrijite și am văzut că se lucrează intens la infrastructura rutieră. Cetățenilor le dorim prosperitate, iar celor din administrația locală le dorim mult succes! Campania noastră se derulează în continuare și ne bucură că ni se alătură din ce în ce mai mulți vasluieni!”, a mai spus Laura Parfene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − eight =