Campion național la 63 de ani!

Aurel Anița

Bârlădeanul Aurel Anița, trecut de mult de prima tinerețe, a cucerit, în weekend, titlul de campion național la semimaraton. 

În timp ce alții de vârsta lui se odihnesc la pensie după o viață de muncă, bârlădeanul Aurel Anița, 63 de ani, continuă să ducă o viață activă, practicând din plin sport și chiar performând. Cel mai recent exemplu este participarea de zilele trecute la Campionatul Național de Semimaraton Masters (în cadrul Semimaratonului Internațional București), de la care s-a întors cu titlul de campion național și cu medalia de aur.

Competiția s-a aflat la cea de-a șaptea ediție, a fost organizată de Federația Română de Atletism și s-a desfășurat în capitală, pe 12-13 mai, la categoriile de vârstă 18-24 de ani, 25-34 de ani, 35-44 de ani, 45-54 de ani, 55-64 de ani și peste 65 de ani. Bârlădeanul, cu timpul de 1:51.02, a reușit să treacă primul linia de sosire la categoria sa.

Startul s-a dat la ora 9.45, pe Bulevardul Libertății, și a continuat pe traseul Splaiul Independenței – Bulevardul Națiunile Unite – stânga spre Piața Constituției – stânga pe breteaua Parchetului General spre Bulevardul Unirii – întoarcere la rond Piața Alba Iulia – retur pe Bulevardul Unirii – dreapta pe I.C. Brătianu – stânga pe strada Halelor – Splaiul Independenței – dreapta pe strada Vasile Pârvan – stânga pe strada Berzei – strada Buzești – dreapta pe breteaua spre Piața Victoriei – Șoseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – retur pe Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Cercul Militar Național – dreapta pe Bulevardul Regina Elisabeta, până la Bulevardul Mihail Kogălniceanu – retur până la Calea Victoriei – dreapta pe Splaiul Independenței până la Pod Hașdeu – Piața Națiunile Unite – Bulevardul Națiunile Unite – Bulevardul Libertății – Piața Constituției.

În această lună, Aurel Anița a cucerit și titlul național în proba de 5.000 de metri, însă în cadrul Campionatului Național de Alergare și Marș pe Șosea. Competiția s-a desfășurat pe 5 mai, la Pitești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 6 =