Cicliștii din Bârlad, la „Maratonul Vinului”

De la stânga la dreapta: Cornel Negruț, Adrian Prisecaru, Iulian Istrate și Ioan Stoian

Cei patru cicliști din Bârlad care au luat parte, în weekend, la „Maratonul Vinului”, singura competiție de mountain bike cu scop caritabil din țară, au terminat printre primii.

 Cea de-a opta ediție a competiției „Maratonul Vinului” (MARVIN) – primul concurs de mountain bike cu scop caritabil din România – organizată de BikeXpert Racing Team, s-a desfășurat pe 12 mai. Concursul s-a adresat bicicliștilor care pedalează pe teren accidentat, indiferent de vârstă și de nivelul de pregătire, și a avut loc în localitatea Urlați, județul Prahova, printre dealurile, podgoriile și cramele din zonă.

MARVIN s-a desfășurat pe mai multe distanțe: 4 kilometri, 10 kilometri, 18 kilometri, 36 kilometri și 54 kilometri. La cursa de sâmbătă au luat startul circa 900 de cicliști de toate vârstele, Alfa Club Ciclism Bârlad participând cu patru membri, respectiv Iulian Istrate (categoria 30-39 de ani), Adrian Prisecaru (30-39 de ani), Cornel Negruț (30-39 de ani) și Ioan Stoian (peste 50 de ani). Toți patru au ales să pedaleze pe traseul de 36 de kilometri (două tururi).

Bârlădenii au obținut clasări absolut onorabile. Astfel, la categoria 30-39 de ani, Adrian Prisecaru a fost pe locul șase (timpul scos 1:46.56), urmat la mică distanță de Cornel Negruț  – 10 (1:51.50) și Iulian Istrate – locul 16 (1:55.04). La categoria 50^, Ioan Stoian a terminat cursa pe locul șase (2:10.06).

Potrivit organizatorilor, „Maratonul Vinului” a dorit să îmbine promovarea ciclismului ca stil de viață sănătos și ecologic cu acțiunea caritabilă, o parte din încasările evenimentului fiind donate fundației „Bucuria Ajutorului” din Urlați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + twelve =