“Cultură și spiritualitate românească”: Premii pentru elevii vasluieni

Miruna Grigoraș, de la Școala Gimnazială “Constantin Parfene” din Vaslui, a obținut Premiul Special al Universității «Ștefan cel Mare» Suceava, iar Maria Ciolan, de la Școala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, s-a întors acasă cu o mențiune.

Elevii vasluieni s-au întors cu premii de la etapa națională a concursului interdisciplinar română-religie „Cultură și spiritualitate românească”, desfășurat la Putna. Județul nostru a fost reprezentat de Miruna Grigoraș, de la Școala Gimnazială “Constantin Parfene” din Vaslui, și Maria Ciolan, de la Școala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad.

“Tematica întrecerii a fost «Frumusețea sacră a lumii». Competiția s-a desfășurat pe două niveluri: clasele V-VI – «Natura între pământ și cer» și clasele VII-VIII – «Omul între sacru și profan»”, se arată într-un comunicat al Episcopiei Hușilor.

„Pe partea de spiritualitate, elevele noastre au fost pregătite de doamnele Irina Matcașu și Cătălina Zaharia, iar pe partea de cultură, de doamnele Rodica Mihalache și Carolina Boroș. Munca asiduă a elevelor și a cadrelor didactice pentru religie și limba și literatura română a fost încununată deoarece Miruna a obținut Premiul Special al Universității «Ștefan cel Mare» Suceava, iar Maria a obținut o mențiune”, a declarat Monica Mocanu, inspector școlar pentru religie.

Reprezentanții Episcopiei Hușilor menționează că “obiectivul concursului este promovarea interdisciplinarității prin identificarea arhetipului literaturii de inspirație sacră și valorificarea cunoștințelor elevilor cu privire la valorile spirituale românești, în scopul cultivării respectului față de acestea și a asumării lor în viața personală”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + fifteen =