Dansatorii populari au cucerit centrul Vasluiului: Ziua Iei, marcată printr-un flash-mob de amploare

Câteva sute de vasluieni au participat la un flash-mob impresionant dedicat Zilei Portului Popular, manifestare organizată de Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale și Primăria Vaslui.

Aflată la prima ediție, Ziua Portului Popular de la Vaslui s-a transformat într-o bucurie a dansului tradițional românesc. Timp de 20 de minute, membrii ansamblurilor “Trandafir de la Moldova”, “Hora Vasluiului” și “Școala de dans Virginel Solomon”, alături de peste 150 de voluntari ai Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” au dansat fără oprire în Piața Civică a municipiului reședință.

Îndrumați de maestrul Virginel Solomon, participanții  au prezentat o suită de dansuri populare din toate regiunile. La final, în hora uriașă au intrat și spectatorii.

”Începând din acest an, în a doua duminică a lunii mai, vom organiza Ziua Portului Popular. La prima ediție, au fost 20 de minute de bucurie a dansului în cel mai pur mod, atât pentru actanți, cât și pentru destul de numeroșii privitori, având în vedere riscul iminent de ploaie”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Vaslui.

Manifestările au fost urmate de un tur ciclist, intitulat ”Cochete în ie, pe biciclete”, iar în Parcul Copou a avut loc premierea participanților la turul ciclist, urmată de un spectacol folcloric și ateliere de dans popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 6 =