Mănâncă engleză pe pâine! Micuța bârlădeancă Diana Angheluță „luptă” pentru o tabără în Marea Britanie

O elevă a Școlii „George Tutoveanu” se numără printre cei 15 semifinaliști din țară care, grație unui eseu scris în limba lui Shakespeare, ar putea obține premiul I la un concurs național de creație: participarea la o școală de vară în Marea Britanie. Trebuie doar să mai treacă de un „hop”, adică de un interviu programat pentru finele săptămânii. 

Studierea intensivă a limbii engleze (patru ore pe săptămână) i-ar putea aduce o vacanță de neuitat unei eleve din clasa a V-a A a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” Bârlad. Este vorba despre Diana Angheluță, care, în această primăvară, a participat alături de 11 colegi de clasă la Concursul național de creație în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition” și se numără printre cei 15 semifinaliști la categoria sa de vârstă (11-14 ani).

Concursul, organizat de Asociația „Shakespeare School pentru Educație” din București, se află deja la cea de-a zecea ediție și își propune să promoveze gândirea creativă și sensibilitatea emoțională și să lărgească accesul tinerilor la exprimare creativă. Participanții au fost provocați la un exercițiu de imaginație mai puțin obișnuit: să compună un eseu de 200 de cuvinte pe tema „Message to my future self” („Mesaj către mine din viitor”).

S-au putut înscrie concurenți din două categorii de vârstă (11-14 ani – elevi de gimnaziu și 15-19 ani – elevi de liceu), termenul până la care și-au încărcat eseurile pe pagina de internet a organizatorului fiind 25 martie. În continuare, între 26 martie – 4 mai, a avut loc jurizarea eseurilor și cum au fost trimise online mai bine de 4.100, juriul a avut o sarcină extrem de dificilă. Pe 7 mai, au fost anunțați semifinaliștii: 15 la fiecare categorie.

La categoria 11-14 ani, județul nostru este reprezentat doar de bârlădeanca Diana Angheluță, pregătită de profesoara Mihaela Teodorescu. Pe 19 mai, semifinaliștii sunt invitați la un scurt interviu în limba engleză, la sediul Shakespeare School din București. Cu toții sunt invitați la festivitatea de premiere, care va avea loc pe 4 iunie și în cadrul căreia vor primi câte un certificat „Essay Award”, însă, evident, fiecare va încerca să obțină premiul I, care constă în participarea la o școală de vară în Marea Britanie (nu este inclus biletul de avion), un rucsac, un tricou, cărți și multe alte surprize. Premiul II constă într-un curs de vară de limba engleză la Shakespeare School din București, un rucsac, un tricou, cărți șamd, iar premiul III într-un curs intensiv de vară de limba engleză la Shakespeare School din București, un rucsac, un tricou, cărți etc.

Organizatorii concursului acordă și mențiuni (vouchere în valoare de 200 de lei pentru înscrierea la un curs de vară de engleză la Shakespeare School), premiile juriului (vouchere în valoare de 150 de lei pentru înscrierea la un curs de vară de engleză la Shakespeare School) și premii speciale (vouchere în valoare de 100 de lei pentru înscrierea la un curs de vară de engleză la Shakespeare School). Nu în ultimul rând, profesorul cu cei mai mulți concurenți înscriși în competiție va participa gratuit, ca însoțitor de grup, la o tabără în Marea Britanie, în această vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × four =