Număr record de înscrieri la Concursul Național de Traduceri “Corneliu M. Popescu”

Pe 19 mai 2018, la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, se va desfășura ediția a XV-a a Concursului Național de Traduceri “Corneliu M. Popescu”, care, în acest an, are un număr record de înscriși: 1.244 de elevi din 29 de județe și din Republica Moldova (raionul Cahul). 450 de elevi vor participa la probele scrise, care se vor susține în limbile franceză, italiană, spaniolă, engleză și rusă, iar 877 vor participa online, cu corectare automată, la franceză și engleză, în inovativul Sistem de Management al Învățării (LMS).

Concursul se desfășoară pe categorii de vârstă: juniori 1 (clasele a V-a și a VI-a), juniori 2 (clasele a VII-a și a VIII-a), juniori 3 (clasele a IX-a și a X-a) și seniori (clasele a XI-a și a XII-a). Este cel mai mare concurs din țară dedicat limbilor moderne și traducerilor, fiind totodată și inițiativa cea mai longevivă, cu o participare-record (ultimele trei ediții – peste 1.000 de elevi participanți în fiecare an).

”Le reamintim elevilor înscriși la proba online că, la această ediție, trebuie să-și creeze singuri conturile în LMS și să aștepte validarea acestora pentru a avea acces în spațiile de concurs de pe platformă. Tutorialul probei online este afișat pe site-urile concursului și a fost expediat pe mail tuturor celor înscriși. La finalul probei, elevii își vor putea descărca diploma de participare personalizată și vor primi automat evaluarea testului”, a declarat prof. Alexandru Mîță, organizatorul concursului.

Premiile la secțiunea franceză vor fi acordate cu sprijinul Ambasadei Franței – Institutul Francez din București, al Centrului Cultural Francofon de la Buzău, al Asociației Profesorilor Francofoni din România – ARPF și al editurii Art. Zooku, consorțiu informatic – partener tradițional al probei online, va asigura buna funcționare a platformei de e-learning, care va trebui să suporte până la 1.000 de conexiuni simultane în ziua de concurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =