Rugbiștii bârlădeni, în luptă pentru aurul național

Deținătoare a cinci titluri de campioană națională, echipa de rugby a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad va încerca și în acest an să câștige aurul, după ce, în weekend, s-a calificat la etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

 Pe 13 mai, terenul de sport al Clubului Sportiv Școlar Bârlad a găzduit partidele de rugby super mixt din cadrul etapei zonale – regiunea Moldova Nord a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS). Rugby super mixt reprezintă vechiul rugby tag, în care jucătorii poartă la mijloc o eșarfă și, în plus, prin regulament, este obligatoriu ca pe teren să fie și o fată. Deși, teoretic, ar fi trebuit să participe echipe din șase județe (Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Neamț și Vaslui), la etapa regională au luat parte doar trei echipe. Este vorba despre Liceul Economic „Vasile Conta” Târgu Neamț (județul Neamț), Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei (județul Iași) și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad (județul Vaslui), care s-au calificat la faza regională a ONSS în urma câștigării locului I la etapa județeană.

În urma meciurilor disputate, campioana Moldovei a fost desemnată echipa de la Liceul Pedagogic, care va reprezenta orașul și județul la etapa națională a ONSSi. Întrucât, până acum, liceenii de la „Pedagogic” au devenit vicecampioni naționali de șase ori, iar în anii 2008, 2009, 2013, 2014 și 2017 au câștigat titlul de campioni, această calificare era așteptată atât de sportivi, cât și de antrenorii Dan Tufaru și Valerian Panțîru.

„Felicitări echipei de rugby a Liceului Pedagogic «Ioan Popescu» Bârlad pentru calificarea la faza finală a ONSS – licee și felicitări echipelor participante la faza zonală! Vrem să reprezentăm rugby-ul super mixt din Moldova așa cum am făcut-o mereu, prin câștigarea unei medalii, pentru că avem obligația de a ne apăra titlul de campioni câștigat în 2017!”, a spus profesorul Dan Tufaru.

Faza finală a ONSS va avea loc între 24-27 mai, la Galați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 1 =