„Mentorium Arena”

În urma desfășurării conferinței „Mentorium Arena”, organizată de Asociația „International Community of the Young” (ICY) Bârlad pe 28 martie, când patru specialiști în psihologie, business, medicină și IT le-au vorbit celor 240 de elevi de gimnaziu și liceeni despre ce trebuie să știe referitor la orientarea în carieră, proiectul a ajuns la faza următoare. În cadrul unei selecții, au fost desemnați 25 de tineri beneficiari care, pe 12-13 mai, au participat la o nouă activitate publică, în care le-a vorbit un psiholog din Brăila. Manifestarea a fost găzduită de sala mică a Cinematografului „Victoria” Bârlad.

„Proiectul a ajuns la etapa de orientare în carieră și oferirea de consiliere vocațională. Pentru realizarea obiectivului propus, a fost invitat psihologul Patricia Dincă, în calitate de mentor și psiholog în cadrul Asociației Naționale Mutuale România-Franța «Louis Pasteur», filiala Brăila. Ne-am propus ca, la finalul proiectului, fiecare participant să ajungă «absolvent al propriei vieți», sintagmă prin care ne referim la cunoașterea aptitudinilor și abilităților deținute pentru a se putea îndrepta către cariera potrivită. Mulțumim sponsorului nostru principal, în speță Consiliul Local Bârlad, primarului Dumitru Boroș și viceprimarului Roxana Miron-Feraru pentru susținere și încredere”, ne-a declarat Cosmin-Alin Boțoroga, președintele Asociației „International Community of the Young (ICY)”.

ICY este o structură non-guvernamentală care are ca principal scop dezvoltarea tinerilor prin activități care au la bază tehnici moderne de predare, cum ar fi cea non-formală. Asociația a demarat un proiect unic în România, respectiv „Mentorium Arena”, care vizează orientarea tinerilor în carieră și dezvoltarea personală a acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =