Bârladul, gazda „Turneului corturilor”

Duminică, cinci echipe de mini-rugby și tot atâtea de old-boys din Bârlad și județele Iași, Galați, Suceava și Vrancea se vor întâlni în cadrul celei de-a doua ediții a „Turneului corturilor”.

 Sub motto-ul „Rugby de la mic la mare”, Departamentul Dezvoltare Moldova Nord din cadrul Federației Române de Rugby (FRR) va organiza, în acest weekend, cea de-a doua ediție a proiectului „Turneul corturilor”, desfășurat la nivelul Moldovei. Competiția se desfășoară în afara calendarului oficial al FRR și se adresează echipelor de mini-rugby și celor de old-boys. Ca și în 2017, Bârladul va fi primul oraș gazdă. Astfel, pe 20 mai, începând cu ora 10, pe stadionul „Rulmentul” se vor disputa partide de rugby la categoriile U10 – U12 și la veterani.

În prima parte a zilei se vor întrece copiii, în speță echipe de mini-rugby din județele Vaslui (Școala Gimnazială Tanacu), Galați (CSS Tecuci), Vrancea (LPS Focșani) și Suceava (CSS Gura Humorului), precum și micuții legitimați la Clubul Sportiv Școlar Bârlad. De asemenea, și-au anunțat participarea sportivi din Chișinău. În a doua parte a zilei vor juca următoarele echipe de veterani: Zimbrii Tecuci, Dacii liberi Iași, Prietenii rugbiului din Bucovina Suceava, Fiii Vrâncioaiei Focșani, Old Balls Bârlad și Moși Viguroși Chișinău.

Organizatori sunt asociațiile județene de rugby Vaslui, Iași, Suceava și Vrancea, în colaborare cu echipe din orașele gazdă și diverși sponsori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − one =