Omraam Mikhael Aivanhov: Cartea magiei divine (IX): Legea afinității

Proba că totul se înregistrează în noi e că o persoană poate să-și aducă brusc aminte o scenă petrecută cu zeci de ani în urmă, în copilărie. Altele, victime ale unui grav accident în care erau pe punctul de a muri, povestesc cum și-au văzut toată viața derulându-se invers cu o mare viteză, ca o bobină de film. Cum se face că aceste amintiri nu au fost șterse?

Cunoscând legea înregistrării, sunteți obligat să fiți rezonabil, prudent, atent să nu comiteți acte reprobabile pentru că, mai repede sau mai târziu, nu numai că vă vor reveni în conștiință și veți avea remușcări, dar vor produce evenimente și fenomene supărătoare. Nu numai că totul se înregistrează, ci, în virtutea legii afinității, ceea ce ați înregistrat rău va produce efecte în lumea vizibilă și invizibilă, perturbând ordinea atomilor și electronilor și atrăgând forțe ostile care vor veni să vă înhațe într-o zi.

Desigur, mulți acceptă această idee a unei legi a înregistrării, dar nu ajunge, trebuie ca în viața cotidiană să ținem cont de existența ei peste tot. Orice ați face, străduiți-vă să nu lăsați decât urme luminoase. Sunteți pe un drum; binecuvântați-l cerând ca toți cei ce trec pe acolo să primească pacea și lumina și să fie antrenați spre calea bună. De ce să trăiți în inconștiență și să nu înregistrați decât dezordini și murdării? De ce să nu încercați să lucrați ca soarele care impregnează fără încetare universul cu lumina sa, căldura sa, viața sa, generozitatea sa? Încercați să nu vă lăsați atrași de activități haotice, distructive, negative, pentru a învăța cum să acționați față de creație și creaturi. Și peste tot, asupra a tot ce atingeți, peste tot pe unde mergeți, gândiți-vă să nu lăsați decât urme de lumină și de dragoste pentru ca oamenii să vibreze la unison din ce în ce mai mult cu lumea divină.

Toți cei care au studiat relațiile dintre ființa umană și cosmos au descoperit că există o corespondență absolută. Fiecare vibrație tinde să găsească o altă vibrație asemănătoare cu ea pentru a fuziona cu ea, toate creaturile, prin vibrațiile lor și prin lungimea lor de undă, intră în raport cu alte ființe, alte entități și alte forțe în univers care posedă aceeași lungime de undă, aceleași vibrații. Deci, prin gândurile, sentimentele, actele sale, omul intră în afinitate cu regiuni, creaturi vizibile sau invizibile care posedă aceleași lungimi de undă și le atrage. Dar cum oamenii ignoră aceste adevăruri, ei fac totul fără să se gândească și apoi sunt mirați că se găsesc în situații groaznice.

Să presupunem că avem pe o masă mai multe diapazoane, dintre care numai două sunt de lungimi egale. Dacă facem să vibreze fiecare dintre ele, vor da un sunet diferit, dar dacă facem să vibreze unul dintre cele două diapazoane care au aceeași lungime, al doilea, fără a fi atins, va răspunde la vibrația primului, emițând același sunet ca el. Cunoașteți toți acest fenomen, dar ceea ce nu cunoașteți este importanța acestei legi. În realitate, se petrec exact același lucruri între ființa umană și tot ceea ce există în univers. Dacă vă străduiți să aveți numai gânduri luminoase, sentimente pure, generoase, veți atrage din spațiu entități, elemente care sunt în afinitate cu gândurile și sentimentele voastre și astfel veți fi din ce în ce mai mult ajutați, susținuți. Lumina științei inițiatice ne dă toate puterile să creăm viitorul pe care îl dorim și dacă știm să alimentăm în noi anumite stări interioare elevate, nimic nu va putea să ne împiedice să întâlnim ființe frumoase, luminoase, nobile, pe care dorim să le întâlnim,

De câte ori nu vă simțiți dezorientați, nefericiți! Nu mai știți ce să faceți pentru a ieși din această stare și rămâneți așa, făcându-vă griji. De ce nu încercați să mergeți lângă ființe care vă pot ajuta? Aceste ființe sunt aici, peste tot, aproape de voi, și dacă nu fac nimic pentru a vă ajuta, este pentru că nu știți să le chemați. Pentru a le face să vă audă vocea, trebuie cel puțin să încercați să aveți o gândire benefică, sentimente benefice, să îndepliniți un act dezinteresat; atunci, aceste ființe, simțind că vibrați pe aceeași frecvență cu ele, vor fi obligate să se apropie de voi pentru a vă veni în ajutor.

Gândurile, sentimentele, actele voastre sunt cele care determină absolut natura elementelor, forțelor și ființelor care vor fi trezite undeva în spațiu și care, mai repede sau mai târziu, vor sosi la voi. Această lege a afinității e una dintre cele mai mari legi magice și trebuie să vă conducă întreaga viață. În fiecare zi, când simțiți anumite gânduri, sentimente ce vă traversează, spuneți-vă: „Iată, acest gând, acest sentiment, este obligatoriu în afinitate cu elemente, regiuni ale spațiului, de o natură determinată. Dacă intru în relație cu ele, voi atrage ceva bun sau ceva rău?”. Dacă vedeți că e bun, mergeți, dacă nu, atenție!

V-am mai spus: noi suntem ca niște pești în oceanul cosmic. Peștii trăiesc în mare, în oceane, și fiecare atrage spre el elementele care corespund naturii sale pentru a forma corpul: o anumită talie, un anumit cap, mare sau alungit, o anumită coadă, anumiți solzi, strălucitori, colorați sau șterși și cenușii. E la fel și pentru noi: suntem pești aruncați în oceanul vieții și devenim într-un fel sau altul, după elementele pe care le-am atras pentru a forma diferitele noastre corpuri: fizic, astral, mental etc. Întâlniți, de exemplu, o ființă handicapată în toate domeniile: aceasta vine din încarnările anterioare, unde, din ignoranța sa sau din voința sa slabă, a atras entități și curenți negativi care acum o tulbură și o țin legată. Alții, din contră, au atras în încarnările lor precedente toate elementele care fac din ei acum ființe inteligente, capabile, frumoase, pe care toți le iubesc și le admiră. Vedeți cât e de important să cunoașteți această lege a afinității și trebuie să vă puneți imediat pe treabă pentru a atrage particule de o natură așa de luminoasă, încât totul să înceapă să se amelioreze în voi.

Legea acțiunii și reacțiunii

Putem studia lucrurile din multe puncte de vedere: fizic, chimic, astronomic, politic, financiar etc. și este foarte bine, dar când nu le studiem din punct de vedere magic, nu cunoaștem esențialul. Da, dacă nu cunoaștem cum acționează lucrurile asupra noastră, cum ne influențează, nu cunoaștem esențialul. Or, totul acționează asupra noastră, tot ce trăiește în natură ne influențează: soarele, stelele, plantele, pietrele, animalele…

Chiar și comportamentul oamenilor este magic: privirile, gesturile, cuvintele. Din păcate, prea puțini dintre ei sunt conștienți de efectele care se produc; gesticulează, aruncă priviri rele, proferează cuvinte negative, fără a ști că, de fapt, cosmosul e ca un imens perete ce retrimite ca un ecou fiecare dintre manifestările lor. Dacă vă plimbați într-o căldare de munți și începeți să strigați „Vă iubesc”, ecoul va răspunde „Vă iubesc… iubesc… iubesc…”. Toată viața noastră e la fel: nu numai că nimic nu rămâne fără efect, dar mai mult, cum o arată legea ecoului, tot ceea ce faceți revine – e ceea ce numim legea acțiunii și reacțiunii.

Consecințele conduitei noastre nu se fac simțite imediat, ele ating mai întâi alte persoane, părinții, prietenii și uneori chiar ființe foarte îndepărtate, pe care nu le cunoaștem și care recepționează undele emise de gândurile, sentimentele, actele noastre.

Voi lua acum un alt exemplu: o experiență care a fost făcută de fizicianul Graversande. Se suspendă o serie de bile ce se ating unele de altele. La o extremitate a rândului, depărtăm prima bilă și apoi o lăsăm să cadă: ea va lovi imediat a doua bilă, dar în acel moment se va petrece ceva de mirare: toate bilele vor rămâne imobile, cu excepția ultimei, care se îndepărtează cu un anumit unghi din poziția sa inițială. Iată un fapt de o importanță considerabilă: ultima bilă din serie e cea care suportă consecințele șocului, în timp ce toate celelalte bile acționează ca simpli transmițători.

Dacă vom reflecta asupra acestei legi, vom găsi un mare număr de aplicații în existența noastră. Fiecare țară, fiecare societate reprezintă un sistem de bile legate între ele; dacă unul dintre membrii săi comite o crimă, care e bila ce se va depărta, adică va plăti greșeala? Ultima bilă din seria căreia îi aparține această societate, numai că ignorăm tot timpul cine va fi această ultimă bilă.

Înțelegeți acum natura legăturii care există între oameni. Credeți că puteți face un anumit lucru fără consecințe pentru voi înșivă. Da, poate pentru moment, dar alții vor fi atinși, ei reprezintă ultima bilă din serie. E adevărat pentru bine, ca și pentru rău. Prima bilă poate să spună: „Am lovit vecina mea și nu s-a întâmplat nimic”. Da, aparent, nu s-a produs nimic, dar ea nu știe că ultima bilă din serie a fost atinsă.

Și asta nu e totul. Pentru că ultima bilă care a suportat șocul se îndepărtează și recade și se produce același fenomen în sens invers, noi vibrații se propagă din aproape în aproape și acum prima bilă din serie e cea care se îndepărtează și recade. Ea suportă deci șocul reacțiunii.

Asta atestă că nefericirile noastre provin din greșelile pe care le-am făcut în trecut sau chiar în viețile anterioare; suportăm acum reacțiunea. Cel ce are timp să studieze și să verifice va recunoaște adevărul acestei legi.

Vreți să fiți iubit? Iubiți, e foarte simplu. Cel ce iubește provoacă aceleași forțe în univers și aceste forțe vor reveni într-o zi la el. Chiar dacă vrea să scape, nu va putea, toată lumea îl va iubi. Sunt, dacă vreți, aceleași legi ca în agricultură. Da, putem spune că agricultura se bazează pe legea acțiunii și reacțiunii: recoltăm ceea ce semănăm. Ați semănat un grăunte de grâu și recoltați zece. Vedeți, totul vine amplificat. Atunci, de acum înainte, fiți atenți nu numai la tot ceea ce faceți, dar și la gândurile, sentimentele, dorințele voastre, pentru că dacă încep prin a face rău altora, într-o zi voi veți fi loviți la rândul vostru.

Totul trece și se transmite prin mâini și asupra a tot ce atingeți lăsați urme pe care voi singuri le imprimați. Faptul că se poate ca după amprentele digitale să se descopere identitatea unei anumite persoane și că în întreaga umanitate nu există două amprente identice dovedește că mâna e capabilă să exprime caracterul unic al unei ființe. Tot ceea ce trece prin mâinile voastre, fluidele voastre, emanațiile voastre se impregnează cu chintesența ființei voastre. Un adevărat medium, un adevărat clarvăzător poate, plecând de la un obiect pe care l-ați atins, să cunoască unele dintre calitățile voastre, defectele voastre, starea voastră de sănătate, evenimentele vieții voastre actuale și ale vieții voastre trecute.

Lăsați deci amprente pe toate obiectele pe care le atingeți. Când dăruiți un obiect cuiva, odată cu acel obiect dați și ceva din voi înșivă, și dacă nu trăiți o viață convenabilă, el va transmite undele negative pe care le-ați introdus în el. Chiar dacă acel cadou e un obiect magnific și de mare preț, nu va face nici un bine celui căruia l-ati dăruit. Pentru că nu e suficient să dorim să facem o plăcere cuiva pentru a-i face și un bine. Pentru a face bine, trebuie ca nu numai inima, ci și intelectul și corpul fizic, prin emanațiile lor pure și luminoase, să realizeze acel bine. Dacă nu, dați ceva bun, dar învelit de miasme. (va urma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =