Performanță meritorie: APIA și DAJ Vaslui, locul șapte pe țară!

Răzvan Arteni și Gigel Crudu

După două săptămâni în care au lucrat până la miezul nopții, inclusiv sâmbăta și duminica, funcționarii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vaslui pot, în sfârșit, să-și tragă sufletul. Marți, 15 mai, au încheiat cu succes primirea cererilor unice de plată pentru campania 2018.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, la care a participat și directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ), Gigel Crudu, șeful APIA, Răzvan Arteni, a explicat cum stau lucrurile la nivel județean în ceea ce privește primirea cererilor unice de plată pentru campania 2018.

“APIA Vaslui a finalizat cu succes campania, ajutați fiind de specialiștii de la DAJ Vaslui, care zi de zi au ținut legătura cu fermierii. În urma analizelor făcute pe 15 mai la orele 24, APIA Vaslui a ocupat locul șapte pe țară, cu o suprafață totală de 253.934 de ha pentru un număr de 20.734 de cereri depuse. Comparativ, în anul 2017 au fost depuse 21.841 de cereri pentru o suprafață de 240.384 de ha. Deși numărul de fermieri care au depus cereri este mai mic față de 2017 (1.107), se observă o creștere cu 5,87% a suprafeței pentru care a fost solicitată subvenția. Aceasta se datorează faptului că importanța procesului de comasare a suprafețelor agricole în județul Vaslui a fost pe deplin înțeleasă de fermieri”, a declarat Răzvan Arteni.

“În acest context, ministrul agriculturii, Petre Daea, a organizat, marți, la orele 24, o videoconferință cu directorii APIA și ai DAJ din toată țara, pentru a face un bilanț. Suntem prima țară din UE care a încheiat această acțiune cu succes până la data de 15 mai! Prin urmare, este o mare realizare a României”, a menționat Gigel Crudu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − eleven =