Bârlădenii, instruiți să acorde primul ajutor

Astăzi, începând cu ora 11, voluntarii Fundației pentru SMURD Bârlad organizează un curs de prim ajutor adresat tuturor persoanelor care au peste 14 ani. Acțiunea, ocazionată de Săptămâna Națională a Voluntariatului (14-20 mai), va avea loc în sala mică a Cinematografului „Victoria”.

Așa cum a fost structurat, cursul de prim ajutor cuprinde o parte teoretică și una practică. Partea teoretică include informații generale și esențiale privind tehnicile de acordare a primului ajutor la adult și la sugar, particularități la femeia gravidă, apelul la 112, siguranța salvatorului, evaluarea stării de conștiență a victimei, noțiuni de prim ajutor în trauma ușoară (înec, hipotermie, electrocuție, arsuri) etc.

La partea practică, voluntarii vor avea ocazia să arate ce trebuie făcut în situațiile de urgență, cu ajutorul unor stații practice de exersare a manevrelor de prim ajutor: resuscitarea în cazul unui stop cardio-respirator sau al obstrucționării căilor aeriene (manevra Heimlich, manevra Sandwich), ajutorarea victimei unui accident rutier sau casnic șamd.

Fundația pentru SMURD este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2006 ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituție sau persoană, română sau străină. Misiunea acesteia este să aducă îmbunătățiri calității vieții prin sprijinirea dezvoltării sistemului integrat medical și tehnic de urgență și prim ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =