“Mi-aș dori ca hușenii să vină îmbrăcați în port popular”: Festivalului iei

Cea de-a doua ediție a Festivalului iei de la Huși va cuprinde, între altele, Târgul Meșterilor Populari, spectacole dedicate Zilei Internaționale a Copilului, o paradă a portului popular, precum și ateliere de dans.

În perioada 1-3 iunie, în parcul Rodina din Huși, va avea loc cea de-a II-a ediție a Festivalului iei, organizat de Consiliul Local și Primăria Huși, Casa de Cultură “Alexandru Giugaru”, Consiliul Județean și Centrul Creației Populare Vaslui.

Vineri, 1 iunie, de la ora 10, este programată deschiderea Târgului Meșterilor Populari, care va reuni artiști din mai multe colțuri ale țării.

Pentru a marca și Ziua Internațională a Copilului, organizatorii au pregătit o scenă pe care peste 400 de elevi și preșcolari vor susține momente artistice. Evenimentul este programat între orele 9-14.30.

Sâmbătă, 2 iunie, hușenii sunt așteptați, de la ora 15, la Festivalul concurs de muzică populară pentru copii “Muguri de tezaur”. În aceeași zi, Igor Rusu, solist de muzică populară din Republica Moldova, va susține un recital.

Duminică, 3 iunie, hușenii sunt invitați să asiste la o paradă a portului popular, la un atelier de dans, precum și la un program susținut de ansamblurile folclorice invitate. Între orele 12-12.30, este programată parada, care se va desfășura pe traseul strada Crizantemelor – strada General Teleman – strada Ștefan cel Mare – strada Eroilor – strada Crizantemelor. Între orele 12.30-14, hușenii sunt invitați la un atelier de dans popular susținut de formații din județ, care se va desfășura pe străzile Eroilor și General Teleman. Închiderea Festivalului iei se va face cu un program de muzică și dans popular.

Primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, a declarat că speră ca hușenii să fie prezenți în număr cât mai mare: “1, 2 și 3 iunie sunt trei zile frumoase pentru municipiul Huși. În primul rând, sărbătorim Ziua Internațională a Copilului, drept pentru care copiii din Huși vor susține spectacole pentru noi toți, după care, pe 2 și 3 iunie se va desfășura cea de-a II-a ediție a Festivalului iei. Anul trecut, ne-am bucurat de un succes foarte mare și sper ca și anul acesta să fie la fel. Mi-aș dori ca hușenii să vină îmbrăcați în port popular la acest eveniment”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + sixteen =