Simfonie de culori în centrul civic: Vaslui, capitala florilor

Primăria Vaslui a organizat, pentru al treilea an consecutiv, Serbarea Florilor. Manifestarea a captat atenția tuturor trecătorilor, fascinați de ideea municipalității de a “înflori” pentru trei zile toată piața civică.

La Serbarea Florilor din centrul civic al municipiului reședință, care se încheie în această seară, sunt prezenți peste 30 de producători de flori și material dendrologic din mai multe județe.

Viceprimarul Daniel Neacșu

”Le mulțumesc celor care au venit la Vaslui și au expus ce au mai frumos. Sunt veniți expozanți din Pitești, Iași, Ploiești, Galați, București, Târgu Mureș, Sibiu, Brașov, Cluj Napoca, Alba Iulia, Huși, Bârlad și comune din județul nostru. Le mulțumesc tuturor și sunt convins că toți cei care au vizitat această expoziție au apreciat din plin efortul depus”, a declarat viceprimarul Daniel Neacșu.

Aranjate frumos în ghivece, frumoasele plante s-au lăsat îndelung admirate de clienții dornici să plece acasă cu brațele încărcate. Iar misiunea nu a fost deloc ușoară – doamnele cu greu s-au putut decide, în timp ce soții abia mai făceau față la cărat.

Mușcatele, crăițele și petuniile au fost principalele flori scoase la vânzare în centrul civic, însă nu au lipsit panseluțele, margaretele, mandarinii, cactușii, orhideele, begoniile, azaleele, trandafirii, arbuștii de grădină șamd.

“Am adus mai multe feluri de mușcate semicurgătoare, mușcate drepte, crăițe. Ne bucură faptul că vasluienii iubesc florile și au cumpărat în cantități mari”, a spus un producător din Târgu Mureș.

Vizitatorii pot admira și cumpăra nu numai flori de toate mărimile și culorile, ci și bulbi, arbuști și utilaje specifice activităților horticole. Nu lipsește nici standul Asociației Producătorilor de Lavandă din Vaslui, care se distinge nu numai prin parfumul unic, ci și prin eleganța și rafinamentul produselor prezentate.

Și în acest an, fiecare expozant a fost invitat să dăruiască organizatorilor câte o plantă, care va fi sădită într-un loc special amenajat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 10 =