Comedie de Shakespeare, pe scena teatrului bârlădean

Astăzi, iubitorii de teatru din Bârlad sunt invitați la spectacolul „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, jucat de trupa Teatrului „Fani Tardini” Galați. Reprezentația va fi prezentată pe scena Teatrului „Victor Ion Popa”, începând cu ora 18.30.

„Visul unei nopți de vară” („A Midsummer Night’s Dream”) este o comedie romantică a dramaturgului englez William Shakespeare, scrisă în anii 1595-1596. Acțiunea prezintă aventurile a patru iubiți din Atena și ale unui grup de actori amatori într-o pădure luminată feeric de Lună și relațiile care se creează între personajele umane și spiriduși. Este una dintre cele mai populare lucrări scenice ale lui Shakespeare, fiind jucată la scară largă în întreaga lume.

„Piesa aparține primei perioade a creației lui Shakespeare, cea liric-feerică, iar acțiunea se petrece într-o singură noapte, cea mai lungă din an, când imaginarul invadează realitatea. Sentimentele personajelor, «transplantate» în această ambianță de vis, sunt supuse celor mai neașteptate reacții. Este excepțională și poetică ușurința prin care realitatea ia necontenit forma aparenței, iar aparența se schimbă pe nebănuite în realitate, spre marea surprindere a auditoriului”, spune Teodora Spînu, secretarul literar al teatrului bârlădean.

Pe scenă vor urca actorii Lucian Pînzaru, Carmen Albu, Vlad Volf, Oana Mogoș, Cristina Uja-Neagu, Tamara Constantinescu, Ștefan Forir, Vasile Dănilă, Flavia Călin, Elena Anghel, Radu Horghidan, Ciprian Brașoveanu, Ionuț Moldoveanu, Dan Căpățână, Răzvan Clopoțel, Aureliu Bâtcă, Cristian Gheorghe și Vlad Ajder. Regia artistică a fost asigurată de Eugen Gyemant, iar regia tehnică de Vasile Dănilă. Scenografia a fost semnată de Bianca și Sabina Veșteman, iar light-designul de Alexandru Macrinici și Alexandru Mihăilă. Prețul unui bilet este de 25 de lei, iar piesa durează o oră și 50 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + thirteen =