Cupei Moldovei la kempo

Prima ediție a Cupei Moldovei de la Vaslui a strâns un număr impresionant de sportivi de la zece cluburi din țară. La competiție a fost prezent însuși președintele Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, care s-a arătat încântat de organizare.

Cupa Moldovei la kempo a fost organizată de CS “Defender” Vaslui, sub egida Federației Române de Kempo, și a adunat la start peste 100 de sportivi de la zece cluburi din țară: “Amatto Budokan” București, “Agon” București, “Kocosan” Vaslui, “Chimia” Râmnicu Vâlcea, “Defender” Vaslui, “Kentai Dojo” Bârlad, “Kombat Venom” Iași, “Tornado” Vaslui, “Scorpions” Vaslui și “Wazary Dojo” Bârlad. S-a concurat la trei probe: MMA, Grappling NO GI și Grappling GI. În sală s-a aflat și președintele federației, Amatto Zaharia, care s-a arătat încântat de organizare.

Amatto Zaharia

”E prima ediție, sunt multe cluburi venite din zona Moldovei, așa că sperăm ca la ediția viitoare să avem o participare și mai mare. La nivel național, sunt peste 6.000 de sportivi legitimați și 120 de cluburi, ceea de poziționează Federația Română de Kempo în topul Ministerului Tineretului și Sportului. În Moldova, kempo este dezvoltat, avem centre puternice, în special în Bârlad, Vaslui, Iași și Suceava. Cele mai puternice, din punctul meu de vedere, sunt cele din Bârlad și Vaslui. Cele două orașe se situează într-o poziție favorabilă în această zonă și ne bucurăm pentru rezultatele lor”, a spus Amatto Zaharia.

Șeful Kempo-ului românesc speră ca anul viitor să organizeze la Vaslui un campionat național: ”Sala se pretează pentru astfel de evenimente. Intenționăm ca la anul să organizăm aici un Campionat Național. Vom supune spre aprobare în Comitetul Executiv. Va fi un volum de muncă imens. Vor fi peste 70 de cluburi prezente în competiție. Ceea ce vedem la Vaslui, deschiderea din partea autorităților locale, ne dă încredere că vom avea o colaborare bună și reușită în organizarea Campionatului Național”.

Prima ediție a Cupei Moldovei la kempo s-a bucurat de sprijinul Primăriei municipiului Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − twelve =