Doi bârlădeni și o vasluiancă merg la Olimpiada națională „Științe pentru juniori”

La faza națională a Olimpiadei „Științe pentru juniori”, județul Vaslui va fi reprezentat de trei elevi de clasele VIII-IX din Bârlad și din municipiul reședință.

Din Bârlad s-au calificat Lucian-Andrei Roșca (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”), îndrumat de profesoarele Iulia Amăricuței (chimie), Ecaterina-Aurica Angheluță (fizică) și Adriana Cucu (biologie), și Andrei Gherghescu (clasa a IX-a, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”), îndrumat de profesorii Octavian-Vasile Căroaie (fizică), Viorica Alexandrescu (chimie) și Diana-Manuela Darie (biologie).

Din Vaslui va merge Norina-Ștefania Alexandru (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Alexandra Nechita”), îndrumată de profesoarele Dyana Cruceanu (fizică), Camelia Coman (chimie) și Simona Țarălungă (biologie).

Cei trei s-au calificat în urma rezultatelor foarte bune obținute, pe 19 mai, la faza pe județ, când au obținut premiul I. Faza națională va avea loc în intervalul 22-27 iulie, la Focșani, județul Vrancea.

Competiția se adresează elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a și a XI-a, însă principala condiție impusă de Ministerul Educației este ca participanții să nu împlinească 16 ani până la 31 decembrie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =