Lecția despre frumos

În atmosfera elegantă a Teatrului Național “Vasile Alecsandri” Iași, profesorii și elevii Liceului Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui au trăit, pentru al doilea an consecutiv, emoția unui spectacol dramatic excepțional. Actorii i-au încântat pe cei 700 de elevi și profesori cu reprezentarea piesei ”Chirița în provinție”, a lui Vasile Alecsandri, Horia Veriveș reușind să câștige simpatia spectatorilor întruchipând o Chiriță autentică. Apreciată – cu aplauze în timpul și la sfârșitul spectacolului – a fost prestația tuturor actorilor care au întruchipat personajele comediei.

Ineditul experienței a fost resimțit chiar din momentul plecării din Vaslui, cu 16 autocare, încolonate și escortate în Iași, la o oră de vârf, de o mașină a Poliției locale. În plus, 25 de elevi de clasa a VIII-a din școlile gimnaziale vasluiene au fost invitații colegilor lor de la ”Racoviță” și, evident, ai organizatorilor evenimentului.

Și pentru că momentul a fost unul festiv, pe scena Naționalului ieșean au fost premiați elevii care au obținut medalii și premii la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui a răsplătit cu câte o plachetă efortul și perseverența celor mai buni dintre cei buni: Sava Alin Constantin, de la clasa a IX-a A, Isac Lucian Constantin, de la clasa a X-a A, și Ciocan Cătălin, de la clasa a XII-a A, toți elevi la profilul matematică-informatică.

Directorul Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui, Daniel Hulubei, ne-a împărtășit bucuria resimțită alături de profesori și elevi și a menționat că evenimentul nu ar fi fost posibil fără inițiativa prof. Ovidiu Budaca, de la catedra de limba și literatura română, fără implicarea și efortul celorlalte cadre didactice și părinților. De asemenea, mulțumiri se îndreaptă către Prefectură, Jandarmerie, Inspectoratul de Poliție al Județului și Poliția Locală din Vaslui și Iași.

”Ne dorim cât mai multe experiențe de acest fel, care să ne cultive gustul pentru frumos, să ne sensibilizeze și să ne scoată măcar pentru scurt timp din rutina zilnică, în scopul modelării sufletești”, a completat Daniel Hulubei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 10 =