Mini-rugbiștii bârlădeni, printre cei mai buni din Moldova

La finele săptămânii trecute, grupele U8, U10, U12 și U14 din cadrul CSS Bârlad au participat la ultima etapă a Campionatului Regional de Mini-rugby Moldova Nord, organizată la Tecuci.

 Cei mai mici rugbiști legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad s-au întrecut, sâmbătă, 19 mai, pe stadionul „Municipal” din Tecuci, în cadrul celei de-a opta etape a Campionatului Regional de Mini-rugby Moldova Nord. Competiția s-a adresat sportivilor din grupele U8, U10, U12 și U14, în total fiind înscrise 24 de echipe din județele Vaslui, Iași, Suceava, Neamț și Galați. La final, bârlădenii antrenați de profesorii Dan Tufaru, Ionuț Isac și Florin Ibănescu au reușit să se impună la categoriile U10 și U12.

Astfel, la categoria U8 (născuți în 2009 și mai mici), după cele patru meciuri din retur, CSS Bârlad se situează pe locul IV, după CSM Suceava, CSS Gura Humorului și Școala Gimnazială Tanacu, dar înaintea CSS Unirea Iași.

La U10 (2007-2008), bârlădenii au rămas pe locul I, urmați în clasament de CSM Suceava, Școala Gimnazială Tanacu, CSS Gura Humorului, RC Venus Rifil Piatra Neamț, RC Pașcani și CSS Unirea Iași.

Și la categoria U12 (2005-2006), după cele opt etape jucate, bârlădenii se situează pe locul I, urmați de CSS Gura Humorului, CSM Suceava, Școala Gimnazială Tanacu, CSS Unirea Iași și ACS Amicii Suceava.

Nu în ultimul rând, la U14 (2003-2004), CSS Bârlad s-a clasat pe locul IV, după CSS Unirea Iași, CSS Tecuci și CSS Gura Humorului, dar înainte de ACS Amicii Suceava.

„Ne bucurăm că am reușit să ducem la bun sfârșit pentru al doilea an consecutiv un campionat regional de mini-rugby în Moldova Nord. Au fost meciuri spectaculoase la toate categoriile, cu creșteri semnificative ale nivelului de joc de la o etapă la alta”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, director de dezvoltare Moldova Nord în cadrul Federației Române de Rugby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 5 =