Noaptea Muzeelor

Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” din Vaslui a marcat printr-o serie de concerte și o expoziție cea de-a XIV-a ediție a Nopții Muzeelor.

Pe parcursul zilei de 19 mai, la Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui au fost organizate simpozioane, expoziții și un concert susținut de ansamblul vocal-instrumental “Izvorașul” și de fanfara “Teișorii” de la Lipovăț.

De menționat este vernisajul expoziției “Centenarul României Mari. Armata Română în mărturii muzeistice și documentare”, rezultat al colaborării între instituția vasluiană, Muzeul Parașutiștilor din cadrul Centrului de Instruire “General maior Grigore Baștan” Buzău și Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” Tecuci.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic de microrecitaluri vocal-instrumentale, susținute de tineri muzicieni vasluieni coordonați de profesorii Galina Parfeni, Renata Fodor, Romeo Tălmaciu, Alexandru Ursu, Alin Bulboacă, Eduard Bîțu, Iftimie Căuneac și corepetitor Ana Maria Șnaider. Li s-a alăturat și Fanfara “Rotaria Junior” de la Palatul Copiilor Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 7 =