Sediul Poliției Locale Bârlad va fi mutat

Din această vară, Poliția Locală Bârlad se va adăposti în cartierul Munteni, unde a fost găsit un imobil suficient de încăpător, aproape de blocul de locuințe sociale în care au fost mutați romii în 2010.

 Printre proiectele de hotărâre adoptate de consilierii locali bârlădeni în ședința extraordinară de vineri, 19 mai, se numără o inițiativă ce vizează „darea în administrare a clădirii de birouri situate în strada Căpitan Grigore Ignat nr. 61 către Poliția Locală”. Ca urmare, sediul instituției se va muta din actuala locație, situată în zona Gura Leului (strada George Enescu, nr. 4, bloc G2, parter), în cartierul Munteni, în apropiere de blocul social în care au fost mutați acum câțiva ani romii din „ghetou” (blocul G1 de pe strada Vasile Pârvan, nr. 4).

„Sediul actual este impropriu și nu oferă posibilitatea de a-l compartimenta pentru a putea aloca spații fiecărui birou în vederea desfășurării în condiții optime a activităților specifice. Din lipsa spațiului, într-o singură cameră de circa 12 metri pătrați își desfășoară activitatea trei birouri (Ordine și Liniște Publică, Rutier și Protecția Mediului). Sala de ședințe este folosită pentru depozitarea arhivei și ca garaj pentru cele cinci motoscutere aflate în dotare, dar și pe post de cameră de corpuri delicte (obiecte provenite din confiscări) și, din acest motiv, ședințele nu se pot face cu participarea întregului personal. Totodată, servește ca spațiu pentru Biroul Activitate și Control Comercial și Biroul Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal, dar tot aici se țin și ședințele sindicatului reprezentativ și ale comisiei de disciplină. În plus, faptul că sediul Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor este în imediata vecinătate îngreunează traficul rutier și creează foarte des blocaje, provocând nemulțumirea conducătorilor auto și a pietonilor”, se arată în adresa semnată de fostul director executiv interimar, Constantin Olariu, și trimisă edililor pe 30 octombrie 2017.

În proiectul aprobat de aleșii Bârladului se prevede că noul imobil are o valoare de inventar de 225.006 lei, o suprafață totală construită de 464 de metri pătrați și o suprafață utilă de 356,92 metri pătrați. Potrivit reprezentanților primăriei, cel mai probabil, mutarea se va face în această vară. Până atunci, mai trebuie făcute mici lucrări de reparații și igienizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − two =