”Tinerii dezbat” și-a desemnat câștigătorii

Sediul ISJ Vaslui

Sâmbătă, 19 mai, la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”.

Concursul național „Tinerii dezbat” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2010, într-un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice, după un format acreditat la nivel internațional. Schimbările substanțiale și lecțiile învățate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiției, în 2017, în Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică.

La faza județeană din acest an s-au înscris Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad” și Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși. Elevii au dezbătut următoarele moțiuni, atât din poziția guvernului, câ și din cea a opoziției:

– Secțiunea „Începători”: „Acest parlament ar introduce obligativitatea uniformei școlare la toate nivelurile de învățământ preuniversitar”; „Acest parlament crede că este necesară introducerea în trunchiul comun, la liceu, a unei ore de educație financiară”.

– Secțiunea „Avansați”: „Acest parlament consideră că alimentele modificate genetic ar trebui interzise”; „Acest parlament consideră că voluntariatul ar trebui să devină o condiție de absolvire a liceului”.

Comisia condusă de prof. Landiana Mihnevici, inspector școlar pentru proiecte educaționale, a decis câștigătorii:

– „Începători” – Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, prof. coordonator Carmen Hodea.

– „Avansați” – Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. coordonator Cătălina Carmen Alexa.

Cele două echipaje s-au calificat la etapa națională, care va avea loc în perioada 9-14 iulie, la Piatra Neamț.

Au mai fost acordate premii pentru cei mai buni vorbitori, după cum urmează:

– „Începători” – Vieriu Claudia Andreea, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși

– „Avansați” – Dediu Remus Valentin, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × four =