Cupa Sergentul a a juns la Huși

Hușeanul Aurelian Ciobanu a câștigat Cupa Sergentul la șah, concurs ajuns la cea de-a XI-a ediție. Competiția a fost organizată de CS Sergentul, printr-un proiect finanțat de Primăria Vaslui.

În acest an, la Cupa Sergentul la șah (ediția a XI-a) au participat 74 de șahiști din marile centre naționale, care, după șapte runde în sistem elvețian, la categoria seniori, s-au clasat astfel:  locul I – Aurelian Ciobanu (Realitatea Huși); II – Dan Cristian Mihăiță (Orizont 64 Brăila), III – Andrei Filip (CSM București); IV – Ioan Aniței (Victoria Bacău); V – Eugen Sochircă (Chișinău, R. Moldova).

La veterani, locul întâi a fost ocupat de Cristea Neculai, de la CS ”Gh. Neștianu” Bârlad, locul doi de Ioniță Ioan, de la Politehnica Iași, podiumul fiind întregit de Dumitrică Neculai, de la Phoenix Buzău, și de clujeanul octogenar Eugen Gavriș.

La fete, locul întâi a fost adjudecat de Maria Pîrvan, de la CSM București, urmată de Diana Rusu, de la CS ”Peneș Curcanul” Vaslui, și de Ioana Potorac, de la Sergentul Vaslui.

Premii au mai fost obținute de Alexandru Aliciuc, de la Realitatea Huși, categoria băieți 16 ani, Ștefan Dănilă, de la Olimp Focșani, categoria băieți 14 ani, Daniel Rangu, de la CSM Pașcani, categoria băieți 12 ani, Eric Tătărușanu, de la CSM Pașcani, categoria băieți 10 ani, iar la categoria băieți 8 ani locul întâi i-a revenit lui Alexie Bărbieru, de la Politehnica Iași.

S-au acordat premii speciale următorilor jucători: Silviu Ifrim, de la Balta Albastră Bacău, Ioan Hăulică, de la Micul Șahist Iași, Anton Andreș, de la CSM Pașcani, Ștefan Potorac și Andrei Paul Serindac, de la Sergentul Vaslui.

Locația competiției a fost Clubul Prietenia, iar arbitrajul a fost asigurat de Cătălin Dumitru Baban.

Constantin Grosu

”Turneul a atras jucători cu titlul de maestru sau candidat de maestru, de mulți jucători de categoria întâi și a doua, care au crescut coeficientul concursului, ceea ce a dus în final la creșterea coeficienților valorici ai multor jucători. Mă bucură faptul că toți participanții au apreciat buna organizare, dar și estetica orașului. Mulțumesc Primăriei Vaslui pentru susținerea materială și DJST Vaslui pentru implicarea în premierea învingătorilor”, a declarat Constantin Grosu, organizatorul concursului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =