Hușul, animat de marșul absolvenților de la “Agro”

Timp de o jumătate de oră, elevii claselor a XII-a de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși au defilat prin centrul orașului, sub privirile admirative ale părinților și localnicilor. Destinația finală a fost Sala de Spectacole a primăriei, unde au primit diplomele de absolvire.

Aranjați la patru ace, îmbrăcați în robe, cu pancarte, vuvuzele, baloane și flori în mâini, viitorii absolvenți ai claselor a XII-a de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși și-au făcut, ieri dimineață, simțită prezența în oraș. Însoțiți de profesori, elevii au defilat prin centru, sub privirile admirative ale părinților și localnicilor. Pe tot parcursul marșului, care a durat aproximativ 30 de minute, absolvenții și-au exprimat bucuria terminării liceului, iar fiecare clasă în parte a încercat să se facă remarcată prin culoarea eșarfelor, prin baloane sau scandări.

Punctul de plecare a fost Colegiul Agricol, destinația finală fiind Sala de Spectacole a Primăriei Huși. Aici, elevii au primit diplome de absolvire din partea profesorilor. Cu toții au declarat că sunt cu gândul la examenul de bacalaureat și la admiterea la facultate.

“Primul hop e bac-ul, după care, dacă totul va fi așa cum îmi doresc, vreau să dau la facultate la Iași, tot ceva legat de ceea ce am învățat la liceu”; “Dacă iau bacalaureatul, și eu cred că așa va fi, vreau să dau la facultate la București”; “Planurile mele de viitor sunt multe! Dacă iau bac-ul, voi încerca să dau la o facultate de profil din Iași, iar dacă nu intru, mă gândesc să plec din țară să muncesc. Lucrez un timp și pe urmă văd ce fac: ori rămân în afara României, ori mă întorc și încerc din nou la facultate. Dacă aș găsi un job bun în țară, ar fi și mai bine”, ne-au spus câțiva absolvenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 6 =