Omraam Mikhael Aivanhov: Cartea magiei divine (XII): Magia veritabilă: dragostea

Dragostea a fost cea care a învățat pe oameni magia. Atunci când iubiți pe cineva, proiectați asupra lui gândurile voastre, dorințele voastre, încercați să penetrați în inima sa, în capul său; astfel, acționați asupra lui și, după calitatea și forța dragostei voastre, faceți ravagii sau creați în el împărăția lui Dumnezeu. De ce credeți că femeile sunt cele mai mari magiciene? Pentru că pe parcursul secolelor au fost mai mult persecutate de societatea în care trăiau, erau supravegheate, încuiate, nu puteau să-și exprime dorințele, sentimentele; atunci, au descoperit mijloace ocolitoare pentru a exprima ceea ce doreau. Aceste mijloacele sunt gesturile, vocea, privirea, surâsul, parfumurile. Au devenit magiciene, maestre în farmece.

Da, dragostea este mama magiei, și dacă unii sunt scandalizați de aceste cuvinte, nu au decât să analizeze lucrurile. Dacă se observă un pic cum acționează atunci când sunt îndrăgostiți, vor vedea că, inconștient, ei fac magie: se concentrează tot timpul asupra celui sau celei pe care îl (o) iubesc pentru a-i capta atenția și a-l (o) atrage, aleg condițiile, situațiile, care le permit să-l (o) seducă sau chiar să-l (o) prindă în capcană. Mai mult, alții au utilizat puterile gândului, ale cuvintelor și, prin incantații, conjurații, au făcut apel la entitățile lumii invizibile și la puterile astrelor. A ieșit o întreagă „știință” și un întreg ritual care s-a transmis din secol în secol, din țară în țară.

Magia nu e nimic altceva decât expresia unei iubiri care se cere împlinită. Apoi, s-a extins. După ce a fost în serviciul lui Venus, ea s-a pus în cel a lui Marte, Jupiter etc. O persoană care se simte ofensată, rănită vrea să se răzbune pe un dușman și, în loc să ia o armă pentru a se debarasa de el, recurge la magie, o altă formă de magie cu alte invocații, alte obiecte, alte ritualuri. Sau, devorată de ambiție, se servește de magie pentru a obține puteri sau locuri pe care le dorește, eliminând concurenții. Atunci, vedeți, există tot felul de magii, dar prima magie a fost acea a lui Venus, dragostea a fost cea care a inventat toate celelalte magii.

Când vedem cum înțeleg unii dragostea, cum se manifestă, ce metode folosesc, ne dăm seama că sunt pe cale de a se amesteca inconștient în magia neagră. Când dragostea pune stăpânire pe anumite persoane, ele nu se interesează să știe dacă persoana pe care o iubesc le împărtășește sentimentele, vor să fie iubite cu orice preț și, în acel moment, sunt capabile de orice, chiar de vrăji. Vă previn, nu faceți niciodată asta! De ce?

Să presupunem că, prin conjurații și formule magice, ajungeți să forțați o ființă – bărbat sau femeie – să vă iubească. Atunci când vă va îmbrățișa și vă vă da ceea ce doriți, Infernul vi le va da de fapt. Să nu credeți că spiritele invocate prin formulele voastre magice sunt luminoase. Nu, sunt entități tenebroase care vor să intre în voi și să vă ia forțele. Dacă ați putea să le vedeți, vi s-ar ridica părul în cap, ați implora Cerul să vă elibereze. Practicile magice sunt cea mai rea metodă de a obține dragostea cuiva. Veți avea, poate, în planul fizic ceea ce doriți, dar veți bea de pe buzele lui (ei) o otravă care se va infiltra până în sufletul vostru.

Trebuie să înțelegeți că există în bărbați și femei un element mai subtil cu ajutorul căruia trebuie să vă conduceți relațiile. Astfel, metodele pe care le veți folosi în privința ființei pe care o iubiți vor deveni mai inteligente, mai delicate și această ființă va începe să se atașeze mai mult mai mult de voi pentru că va vedea că raționați, că nu o violentați, că poate avea încredere în voi. Când va dispărea teama de nu a captura cea ce râvniți, veți înceta să mai fiți tensionat, grosier, vindicativ și veți vedea mai clar pentru a găsi soluții problemelor care vi se pun.

Să presupunem că soțul sau soția nu vă mai iubesc. Spuneți-vă atunci că acel suflet este liber, că el nu va fi cu voi etern, că, înainte de voi, ea (el) a iubit deja sute de soți (soții) și va mai iubi și după voi. De ce să vă spargeți capul dacă nu vă mai iubește? Voi iubiți tot timpul? Ați iubit de la creația lumii? Nu. Ei bine, stați liniștiți, să știți că e injust să ceri totul de la o ființă atunci când voi vă considerați liberi să faceți ceea ce vă place.

E mult mai important să învățați să vă transformați dragostea. Țineți în mână fotografia bărbatului sau femeii pe care îl (o) iubiți. De ce trebuie să murdăriți și să limitați această ființă proiectând asupra ei dorințe senzuale, gândindu-vă la mijloacele de a o înrobi, de a o face a voastră? Din contră, trebuie să o încredințați Domnului, Mamei Divine, spunând: „Iată, e fiica voastră, e fiul vostru, binecuvântați această ființă și inspirați-mi cele mai bune gânduri pentru a putea să o ajut în calea evoluției sale”. Și chiar când vă mângâiați iubitul (iubita), în loc de a căuta numai plăcerea, gândiți-vă să faceți ceva pentru binele lui (ei) și spuneți: „Să te binecuvânteze Dumnezeu, fie ca în acest cap să domnească lumina, fie ca toți îngerii să vină să se instaleze aici”. În acel moment, dragostea voastră se va transforma, nu va mai fi doar senzualitate, va deveni un sentiment extraordinar, cum nu ați mai cunoscut.

Ceea ce constituie cu adevărat bogăția ființei umane, chintesența sa, adică gândurile, sentimentele, nu poate fi capturată. Cea mai mare iluzie e să vă imaginați că puteți înlănțui un suflet uman. E ca și cum ați vrea să legați nisipul sau să dirijați vântul. Sufletul nu poate fi dominat. Putem stăpâni corpul fizic, dar nu ființa misterioasă care locuiește mai sus. Putem invoca entități ale lumii astrale și putem să le impunem voința noastră, dar spiritul e liber, nu poate fi legat sau înlănțuit.

Doriți să atrageți iubirea cuiva? Toate mijloacele vă sunt interzise, cu excepția unuia: să-i trimiteți lumină. Nu trebuie să căutați să câștigați dragostea sau prietenia ființelor nici prin bani, nici prin seducție, nici prin surâsuri. Știu că lumea întreagă folosește aceste mijloace, dar sunt cele mai slabe dintre toate. Singurul autorizat este de a trimite celui sau celei de care vreți să fiți iubiți cadouri de lumină, gânduri pure. Chiar dacă acea ființă e dură și necinstită, aveți răbdare, suportați tot și continuați să o ajutați, să o iubiți. Dacă țineți cu adevărat la ea, mai repede sau mai târziu, sufletul său o va simți și va începe să se ocupe mai mult de voi.

A vrea să posezi o ființă e o lipsă de inteligență. Unde e scris că soțul sau soția voastră vă aparțin? Îl cunoașteți de doi ani, zece ani, dar el a fost creat înainte de a-l întâlni. El are părinți, un Creator, există de milioane de ani, nu vă aparține. Sunteți amândoi asociați, e foarte simplu. Dacă vreți să evitați grave neînțelegeri și chiar mari suferințe, considerați-l nu posesia voastră, ci asociatul vostru, voluntar sau involuntar.

Iubirea adevărată

Numai iubirea adevărată este cea care se întreabă cum poate hrăni natura superioară a unei ființe, cum să o susțină, cum să o lumineze, cum să o întărească. Din păcate, n-o vedem prea des; întâlnim mai curând oameni care nu se gândesc decât la ei înșiși, care caută numai să se satisfacă și nu le pasă, orice s-ar întâmpla, de ceilalți, îi sfâșie, le bulversează viața, le pradă viitorul, dar ceea ce contează e că-și astâmpără foamea. Câți se întreabă dacă dragostea lor va aduce ceva bun celei sau celui pe care îi iubesc? Câți încearcă să discearnă natura nevoii care îi împinge? Ei au o nevoie, iată singurul lucru important pentru ei. Această nevoie e egoistă sau dezinteresată? Vine din Cer sau din regiunile infernului? Ei n-o știu și nici nu vor s-o știe.

De acum înainte, înainte de a întreprinde ceva pentru a atrage spre voi pe cel sau pe cea pe care credeți că îl (o) iubiți, reflectați, analizați-vă și întrebați-vă ce va aduce dragostea voastră acelei ființe: va progresa, va deveni mai liberă sau îi va complica existența, dezlănțuind în ea instinctele inferioare?

Trebuie să învățați să vă gândiți mai întâi la alții. Dacă n-o veți face, legile reîncarnării și ale kharmei vor veni să vă aducă aminte și vă vor reexpedia pe pământ pentru a vă repara greșelile, adesea, în mari suferințe. Pentru a evita să suferiți, străduiți-vă să iubiți într-un fel mai nobil și mai dezinteresat.

Prin spiritul lor, bărbatul și femeia sunt reprezentanții celor două principii masculin și feminin care au creat lumea: bărbatul reprezintă Spiritul cosmic, al Tatălui Celest, femeia e reprezentanta Sufletului universal, al Mamei Divine. Ei nu trebuie să uite niciodată pentru că această idee îi va ajuta să se vadă diferit și să-și transforme dragostea. Atunci când considerați ființa pe care o iubiți ca reprezentatul sau reprezentanta Divinității, sunteți obligat să vă purtați cu respect, cu venerație; ceea ce veți primi în schimb e de o altă calitate, mai pură, mai luminoasă. Fiecare devine pentru partenerul său un conductor de energii divine și, când vă veți apropia unul de altul, în loc să vă limitați schimburile în planul inferior, vă veți lega la Izvorul care este Dumnezeu, vă veți extrage forțele din rezervoarele sale inepuizabile, vă veți simți adăpați, luminați, reînprospătați, întineriți și fericiți!

Trebuie să lucrați în fiecare zi pentru a vă ameliora felul de a iubi și nu numai felul de a iubi oamenii, ci și felul de a iubi întreaga natură, universul întreg, îngerii, arhanghelii, Creatorul, pentru că această iubire va reveni într-o zi într-un fel sau altul și vă va aduce o fericire pe care nu o gustați în brațele unui bărbat sau a unei femei.

Îmi aduc aminte, acum mulți ani, eram la Paris. Am meditat mult timp, m-am rugat și am ieșit să mă plimb pe bulevard pentru a mă destinde. Era multă lume și m-am încrucișat cu sute de persoane. La un moment dat, am văzut venind spre mine un cuplu, un băiat foarte tânăr și o foarte tânără fată; în trecere, tânăra mi-­a aruncat o privire, dar ce privire, indescriptibilă, inexprimabilă! Întreg Cerul era în ochii săi, lumina, frumusețea, dragostea… Cine a trecut prin această tânără fată? Desigur, nu ea m-a privit așa, ci altcineva prin intermediul ei, ea nu era decât un instrument. Adesea, există ființe în lumea invizibilă care vor să ne arate dragostea lor; e, poate, sufletul nostru soră care nu e încarnat și care, uneori, prin intermediul ochilor altei persoane vrea să ne arunce o privire.

Zile întregi nu am putut uita acea privire. Veți spune: „Dar de ce nu ați încercat să-i vorbiți sau să o reîntâlniți?”. Pentru că există lucruri pe care le știu și pe care voi nu le cunoașteți, pentru că nu ea mi-a aruncat acea privire. Dacă aș fi încercat să o reîntâlnesc pentru a primi din nou acea privire, aș fi fost decepționat: privirea sa nu ar fi putut exprima dragostea pe care o creatură celestă a vrut să mi-o ofere prin intermediul ei. De aceea, dacă vi se întâmplă și vouă ca un bărbat sau o femeie să vă arunce o privire prin intermediul căreia simțiți că primiți dragoste divină, rămâneți cu această senzație, nu alergați după acea persoană crezând că va putea continua să vă privească astfel, pentru că nu ea v­-a privit, ci entitățile luminoase care s-au servit de ea ca intermediar și care acum au plecat mai departe.

Deci, înțelegeți-mă bine, în loc să căutați cum să atrageți în năvoadele voastre pe acel sau pe acea care vă place prin mijloacele cele mai reprobabile, gândiți-vă că trebuie să vă schimbați felul de a iubi. Nu magia e cea care aduce dragostea, ci dragostea, dragostea pură, dezinteresată e adevărata magie. De aceea, întoarceți-vă spre lumea divină în fiecare zi și spuneți: „O, îngeri, Arhangheli și Divinități, dacă e un lucru pe care vreau să-l cunosc, acesta este dragostea. Instruiți-mă, învățați-mă cum să iubesc”. În ziua în care veți ști cu adevărat să iubiți, totul va cânta în voi, totul va vibra în armonie.

Chiar dacă nu vorbiți de ea, această dragoste se exprimă prin intermediul întregii voastre ființe și influențează benefic întreg anturajul înainte de a reveni la voi. Chiar și o piatră pe care o atingeți cu dragoste va începe să vibreze diferit pentru voi. Numai dragostea ordonează, liniștește, îndulcește, armonizează, iluminează, aceasta e adevărata dragoste. Câți oameni, credeți, sunt capabili să iubească? (va urma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 15 =