Cinci bârlădeni în naționala de rugby România A

Lotul național lărgit al „stejarilor” A, selecționata secundă a României, va intra de luni într-un cantonament de pregătire centralizată. Stagiul are loc între 28 mai – 8 iunie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, județul Ilfov, și are în vedere pregătirea pentru două meciuri test în compania englezilor de la England Counties.

În total, au fost convocați 29 de sportivi din țară, printre care se numără și cinci bârlădeni legitimați la echipe din SuperLigă și Divizia Națională de Seniori, dar care și-au început cariera la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, apoi au jucat la Rugby Club Bârlad. Este vorba despre Cristi Marian Chirică (linia a II-a, CSM Știința Baia Mare), Gabriel Rupanu (mijlocaș la grămadă, Timișoara Saracens), Ștefan Cucoș (centru, CS Tomitanii Constanța), Ionuț Balaban (centru, Dinamo București) și Ștefan Iancu (linia a II-a, CSM București).

În ceea ce privește cele două meciuri de pregătire, primul este programat pentru 5 iunie, de la ora 17, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” din București, iar al doilea, pe 8 iunie, ora 15, pe același teren. England Counties este o selecționată formată din jucători ce evoluează în County Championship (Campionatul Regiunilor) și în cel de-al treilea eșalon valoric (National League 1) din Anglia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − fifteen =