Hușul dezlănțuit! Marșul generației-centenar de la “Cuza”

Acompaniați de imnul Colegiului Național “Cuza Vodă”, elevii au defilat prin centrul Hușului, punctul final al defilării fiind Sala de Spectacole a primăriei, unde au primit diplome din partea profesorilor.

Dacă în prima parte a zilei de miercuri, elevii claselor a XII-a de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huși au defilat prin tot orașul, în a doua parte a venit rândul celor de la Colegiul Național “Cuza Vodă”. La ora 18, îmbrăcați în robe, ei s-au adunat în fața unității de învățământ și, timp de o jumătate de oră, până la startul defilării, au avut ocazia să se fotografieze alături de profesori, să-și facă selfie-uri și să-și pregătească accesoriile: baloane și pancarte. Pe măsură ce se apropia ora plecării, curtea s-a umplut de părinții veniți să-și admire odraslele.

Fix la ora 18.30, elevii au plecat în marș prin centrul orașului, sub privirile admirative a sute de hușeni care doreau să îi vadă pe absolvenții generației-centenar de la “Cuza”. Acompaniați de imnul colegiului, participanții la defilare și-au strigat bucuria terminării liceului cât au putut de tare.

Marșul s-a încheiat la Sala de Spectacole a primăriei, unde elevii au primit diplome din partea profesorilor.

Gândurile lor de viitor se îndreaptă, în principal, către examenele care bat la ușă: “Am ceva emoții pentru bac, nu pentru că mă tem că nu l-aș lua, ci pentru că sunt mai emotivă și asta mă face să nu fiu foarte atentă, dar sper să mă pot mobiliza așa cum trebuie. Eu vreau să dau la Litere, la Iași. Mă gândesc chiar și la varianta de a-mi lua un job, dacă ajung la Iași, dar asta rămâne de văzut”; “Cele mai mari emoții le am pentru admiterea la facultate pentru că vreau să merg la București, ceva pe matematică-informatică”.

Marșul generației-centenar de la “Cuza” face parte din categoria evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de existență a colegiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × one =