Muzică și poezie, la Biblioteca Județeană

Vineri, 25 mai, de la ora 14, în sala de activități a Bibliotecii Județene “Nicolae Milescu Spătarul”, vor avea loc lansarea cărții ”Tu ce-ai făcut astăzi?”, semnată de Ovidiu Scridon, și un concert al autorului. Poet și interpret folk, Ovidiu Scridon este la cel de-al doilea volum de versuri (primul fiind ”Portretul unui gând”, 2012) și are în curs de apariție cartea de călătorie ”Cum am descoperit America” și două volume de proză, ”Bucuriile ne sunt la-ndemână” și ”Doi ani și șase luni”.

În ceea ce privește istoricul său muzical, Ovidiu Scridon a participat la multe evenimente de gen și a susținut concerte în România și în străinătate, are numeroase premii obținute la festivaluri folk: premiul I la “Toamna Sibiană” 1997, “Portative Folk” Iași 1998, “Nunta de flori” Galați 1998, Festivalul “Baladele Dunării” Galați 2009, premiul special al juriului la “Dunărea de jos” Corabia 1998, “Baladele Dunării” Galați 2000, premiul II la Festivalul de Folk Târgoviște 2008, Festivalul “La Suceava în Cetate” 2008, premiul pentru cel mai bun cântec la “Toamna Castanelor” Ploiești 2008, Trofeul Bucovinei pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului “La Suceava în cetate” ș.a.

“Când muzica și poezia se combină armonios, starea de bine pe care o creează este similară cu bucuria trăită în preajma celor dragi sau a celor sfinte. Muritori fiind cu toții, cred că avem dreptul să ne oferim încântări sufletești participând la astfel de evenimente”, a spus Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =