Noi premii pentru Școala “Vasile Alecsandri” Vaslui

Costel Enea

Elevii Școlii ”Vasile Alecsandri” s-au întors cu cinci premii de la Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia”. Costel Enea a fost finalist și a participat la Gala Laureaților.

Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia” reprezintă una dintre competițiile muzicale importante din România. Este organizat de Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”, în parteneriat cu Academia de Arte ”George Enescu” din Iași.

De la an la an, evenimentul dedicat instrumentelor de suflat și percuție a căpătat o amploare deosebită, reunind la start peste 100 de muzicieni din România, Ucraina și Republica Moldova și beneficiind de participarea unor profesori de la prestigioase academii de muzică din Chișinău și Odessa. Juriul a fost alcătuit din profesori de la universități și colegii de artă din România, precum și din artiști instrumentiști ai Filarmonicii ”Moldova” din Iași și ai Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.

Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri” Vaslui a participat cu elevi ai claselor IV-VIII, corepetitor fiind prof. Ana Maria Șnaider. La final, Rareș Cristian Buhai (clasa a IV-a, trompetă, prof. Romeo Tălmaciu) a obținut premiul I, Florin Vasiliu (clasa a VII-a, clarinet, prof. Eduard Bîțu) a fost recompensat cu premiul II, Sebastian Florea (clasa a VII-a, clarinet, prof. Eduard Bîțu) a obținut premiul II, Iosif Fîră (clasa a VII-a, clarinet, prof. Iftimie Căuneac) a primit premiul III, iar Costel Enea (clasa a VIII-a, clarinet, prof. Iftimie Căuneac) s-a întors acasă cu premiul I, el fiind și finalist în Gala Laureaților.

“Dedicăm premiile obținute Anului Centenarului, care pentru noi este deja unul plin de rezultate. Apreciem sprijinul și încrederea pe care ni le acordă de fiecare dată Inspectoratul Școlar Județean, prin doamna inspector general, prof. Gabriela Plăcintă, Primăria municipiului Vaslui, prin domnul primar, ing. Vasile Pavăl. Mulțumesc colegilor de la catedra de muzică instrumentală, oameni deosebiți și profesioniști desăvârșiți. Suntem bucuroși să putem colabora în continuare cu foștii noștri elevi, cum ar fi olimpicul Alexandru Blăniță, astăzi licean, aflat și el printre participanții și laureații acestui concurs de prestigiu”, a declarat prof. Dorina Baban, directoarea Școlii “VasileAlecsandri” Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =