Omraam Mikhael Aivanhov: Cartea magiei divine (XIII): Nu căutați niciodată să vă răzbunați

Se întâmplă ca anumite persoane să vină la mine să se plângă de faptul că s-a făcut împotriva lor magie neagră; au avut o anumită boală sau un anumit accident, simt prezențe ostile în jurul lor și sunt sigure că cineva le vrea răul. Privind aceste persoane, înțeleg că nu e adevărat, chiar ele însele sunt de vină pentru că au ajuns în această stare jalnică. Nu sunt rezonabile și atunci e inevitabil, după un anumit timp, să întâlnească tot felul de dificultăți în exterior și în interior. Numai că, în loc să-și recunoască erorile, e mult mai ușor să-i acuzi pe alții. Pentru a ajuta aceste persoane, eu le spun: „Iată, pentru a șterge efectele acestei magii negre – pentru că trebuie câteodată să facem să pară că luăm în serios ceea ce ne povestesc – trebuie să vă puneți serios pe treabă: în fiecare zi să vă rugați, să meditați, să învățați să vă stăpâniți gândurile, sentimentele, gesturile. Imaginați-vă că lumina intră în voi și penetrează toate celulele voastre”. După câtva timp, ele se vor simți mai bine.

Celui ce crede că trebuie să se apere voința îi argumentează: există un inamic. Dacă îi spun că singur s-a îmbolnăvit, voința sa nu se va mobiliza pentru a lupta. Dacă boala vine de la el, el nu va lupta, nu ne place să ne batem cu noi înșine, în timp ce, dacă el crede că altcineva i se opune, e stimulat. Dacă unii cred că sunt victimele magiei negre, trebuie să-i lăsăm să creadă totul, dându-le cele mai bune metode pentru a-și ameliora starea. Cele mai bune metode sunt de a lucra asupra lor înșiși pentru a se purifica și a se lega de Cer.

Acum, e adevărat, magia neagră există și unii pot fi victimele ei, dar nu trebuie să luptăm cu aceleași mijloace. Chiar dacă aveți dovezi că cineva a făcut magie neagră împotriva voastră sau contra altei persoane, nu ripostați folosindu-vă și voi tot de magia neagră. Utilizați numai metodele magiei albe, adică metodele luminii: protejați-vă sau protejați persoana cu lumină. De câte ori v-am spus: cea mai bună protecție este aura, forțele și spiritele tenebroase nu au nicio priză asupra celui care are o aură puternică.

Desigur, există mijloace materiale, concrete. Puteți, de exemplu, să vă puneți acasă sau mai bine afară, în fața ușii, o plantă cu spini, cactus, aloe etc, și cereți-i să vă protejeze dezagregând prin spinii ei curenții negativi care vă sunt trimiși. Dar, repet, nimic nu face cât aura pe care ați reușit să o formați în jurul vostru grație unei vieți pure și luminoase. Această viață pură, ca un izvor strălucitor, respinge tot ceea ce este rău.

Ei da, priviți un izvor: el curge și strălucește fără încetare și chiar dacă cineva ar vrea să-l murdărească aruncând mizerii în apă, el continuă să curgă și curentul va duce mizeriile. Izvorul va rămâne mereu curat, viu, pentru că nu încetează să curgă. Luați izvorul ca model, deveniți asemănător lui, faceți să strălucească dragostea voastră și veți fi protejați de entități și de influențe răufăcătoare; nici măcar nu veți observa cum încearcă să vă murdărească și să vă facă rău, le veți rejecta, așa cum face izvorul.

Puteți să vă protejați împotriva magiei negre, dar nu încercați să luptați împotriva magilor negri pentru că nu e așa de ușor, bunele intenții nu ajung. Trebuie să fii luminos, foarte puternic, îndrăzneț, pentru a înfrunta forțele răului, pentru că ele sunt înspăimântătoare și cel căruia îi este frică este doborât. Trebuie, de asemenea, să fii protejat de Arhanghelii Tsadkiel, Kamael și Mikhael, care sunt Arhanghelii sefiroturilor Hesed, Gebourah și Tipheret. Tsadkiel e Arhanghelul milostiveniei și culoarea sa e albastru safir. Kamael este Arhanghelul forței și culoarea sa e roșu rubiniu. Mikhael e Arhanghelul luminii și culoarea sa e galben de aur. Dacă veți învăța să lucrați cu aceste culori, cu virtuțile care corespund acestor culori, veți ajunge puțin câte puțin să vă construiți un zid de lumină.

Desigur, e natural, dacă cineva v-a făcut rău, sunteți tentat să vă răzbunați, dar nu trebuie să o faceți. Știți exact, după dreptate, ce pedeapsă merită? A da o amendă de mii de franci unui om care nu are alți bani pentru a trăi e la fel cu a da aceeași amendă unui miliardar? Dacă credeți că o persoană care v-a lezat merită neapărat o pedeapsă, adresați-vă lumii invizibile: „Iată, această persoană mi-a făcut asta și asta, și din cauza a ce mi-a făcut am acum mari dificultăți în acel domeniu. Vă rog, deci, să interveniți pentru ca răul a cărui victimă sunt să fie reparat”. Depuneți astfel o plângere în fața Cerului, care va vedea cum trebuie acționat. Dar voi, în orice caz, nu faceți nimic, nu căutați să vă răzbunați în niciun fel.

Exorcizarea

Chiar dacă sunt foarte strâmtorați, majoritatea oamenilor au un spațiu unde locuiesc și se servesc în viața cotidiană de tot felul de obiecte. Dar câți dintre ei s-au gândit să le consacre? „Și, de ce, spuneți voi, să le consacrăm?”. Pentru ca aceste locuri, aceste obiecte să acționeze favorabil asupra voastră.

Iată încă o problemă necunoscută. Oamenii nu știu că există mijloace pe care le pot folosi pentru a pune în acțiune forțe armonioase, benefice, care, dacă se gândesc să le folosească, îi vor ajuta în evoluție.

În munca spirituală, trebuie, evident, să aveți ca scop binele, dar răul există de asemenea, trebuie să o știm și să ținem cont. Nu e suficient să invocăm binele pentru ca el să vină și să se instaleze; cât timp nu ați făcut să dispară anumite elemente impure, nocive, binele pe care l-ați chemat se va învârti în jurul vostru, dar nu va putea intra. Iată de ce adevărații magi, care au studiat cele două aspecte ale naturii, binele și răul, au înțeles că, înainte de a consacra sau a sfinți un obiect sau o ființă, trebuie mai întâi să respingă, să îndepărteze, să facă să dispară straturile opace depuse pe el.

Evident, e preferabil să intrăm în comunicare cu Cerul, cu forțele binelui, dar trebuie să știți că, în planul materiei, primul lucru care trebuie făcut este de a exorciza, de a elibera obiectele și ființele de toate impuritățile, pentru a putea apoi a le umple cu bine. Pentru ca binele să vină să se instaleze, trebuie mai întâi să-i pregătim terenul. De aceea, Inițiații au lăsat anumite rugăciuni, anumite formule destinate alungării răului. Se poate ca acestea să șocheze anumite persoane, dar când ești ignorant, ești des șocat. În loc să fii șocat, trebuie să studiezi.

Noi trăim într-o lume polarizată, ceea ce ne obligă să lucrăm cu două forțe: binele și răul. Toate ceremoniile religioase încep prin ritualuri de purificare: spălări, fumegări, rugăciuni sau formule care cer ca răul și impuritățile să fie alungate. Aceste ritualuri presupun cunoașterea binelui, dar și cunoașterea proprietăților răului și a puterii sale. Binele e paralizat atât timp cât există prezențe care îi sunt ostile. De aceea, adeptul trebuie să se spele, să se purifice și, atunci când e pur, virtuțile Sfântului Spirit coboară în el. Sfântul Spirit e atotputernic doar când omul este pur.

Dacă cineva crede în puterea binelui, acesta sunt eu, dar știu că a crede nu e suficient. Dacă binele nu vine pentru a salva oamenii, pentru a-i hrăni, pentru a-i face inteligenți, este pentru că ei nu-i deschid nici inima nici sufletul și binele se învârtește în jurul lor fără a putea intra. Binele nu merge decât la cei la care totul e deschis, la cei care-l acceptă. Binele, binele… da, de acord, dar răul? Dacă nu ne gândim să-l respingem, nu o va face binele în locul nostru.

Câte nenorociri nu s-au văzut întâmplându-se cu obiecte sau locuri care au aparținut răufăcătorilor sau ființelor cu adevărat tenebroase! Intrate în posesia altor persoane, ele au provocat accidente; răscumpărate apoi de alții, acestea nu le-au adus decât nenorociri și tot așa, până au fost ori exorcizate ori distruse. Se povestesc numeroase istorii privind bijuterii, statuete sau locuințe care nu au provocat decât tragedii pentru că ori au trecut prin mâinile vrăjitorilor și au fost blestemate, ori au fost martore la evenimente teribile și au fost impregnate cu vibrații malefice.

Acestea nu sunt, din fericire, cazurile cele mai frecvente. Chiar dacă nu se ajunge la o asemenea situație, se poate spune că majoritatea obiectelor și locurilor au fost expuse influențelor a tot felul de persoane care nu au fost bine intenționate și s-au acoperit cu un strat fluidic opac care se opune ca un ecran trecerii luminii. Trebuie deci să începeți prin a debarasa obiectele de aceste straturi, adică să le exorcizați, pentru a introduce apoi în ele fluide care le vor face adevărate talismane.

Încercați să fiți conștienți fată de toate obiectele care vă cad în mână și de care vă serviți. Primul lucru care trebuie să-l faceți este să cereți lumii invizibile să le purifice, să le exorcizeze, în caz că anumite persoane, anumite evenimente ar fi lăsat urme dizarmonioase susceptibile să acționeze defavorabil asupra voastră. Începeți prin a ruga Cerul să vă trimită ajutorul spiritelor luminoase pentru a curăța acele obiecte de toate particolele și influențele negative. Apoi, consacrați-le unei virtuți, unei entități celeste, cerându-i să binevoiască să locuiască în acel loc sau obiect sau să impregneze acel obiect pentru a vă fi favorabil. Dacă vă obișnuiți cu astfel de practici, veți vedea cât de mult veți fi aiutați, susținuți, întăriți. Viața voastră va lua un sens nou și veți binecuvânta Cerul pentru această lumină nouă.

Câte mănâncă și beau oamenii, câte veșminte poartă, câte obiecte utilizează care sunt încărcate cu amprente obscure și nu-și dau seama! Ei bine, acestea îi împiedică în evoluție. Iată, vă revelez astăzi un mare adevăr, pe care toate învățămintele inițiatice îl cunoșteau încă din Antichitate și care trebuie să ia loc din ce în ce mai mult în viața voastră.

Locuiți într-o casă. Gândiți-vă să o binecuvântați, să o consacrați lui Dumnezeu pentru ca ea să acționeze favorabil asupra familiei voastre, asupra sănătății copiilor voștri, asupra intelectului lor, asupra sufletului lor, asupra spiritului lor. În loc să vă serviți de aparate și de ustensile gândindu-vă la altceva sau chiar bruscându-le, deteriorându-le, de ce nu o faceți conștienți, cu dragoste? Eu nu vă spun, desigur, să transformați o mătură, o cratiță sau un aspirator într-un obiect magic, dar cine știe dacă maniera în care vă serviți de obiecte nu le influențează într-un fel nociv sau benefic? Ceea ce e sigur e că voi veți fi influențați. Faceți experiențe și veți vedea că bruscarea obiectelor nu produce aceleași efecte ca atunci când vă serviți de ele cu dragoste. Orice ați face, trebuie să învățați să o faceți încercând să aduceți ceva bun vieții.

Să luăm o zi, cam așa: dimineață vă treziți și imediat o întreagă serie de procese se declanșează, gânduri, sentimente, acte, de asemenea. Vă sculați, aprindeți lumina, deschideți ferestrele, vă spălați, pregătiți micul dejun etc. Câte lucruri de făcut și toată lumea e obligată să le facă! Diferența e că unii le fac mașinal, mecanic, în timp ce alții caută să introducă viață în ele, și din acel moment totul se transformă, ia un nou sens și ei vor fi fără încetare inspirați.

Evident, vedem mulți oameni care se arată dinamici, întreprinzători, dar întreaga lor activitate e limitată la a urmări succesul, banii, gloria; ei nu fac nimic pentru a-și face viața mai armonioasă, mai simțită. Nu e prea inteligent pentru că această activitate debordantă nu reușește decât să-i epuizeze și să-i îmbolnăvească. Când vor înțelege că scopul vieții omenești nu este de a reuși în plan material? Succesul nu durează decât puțin timp, apoi se văd în lumea cealaltă goi și săraci.

Ceea ce vă rămâne de făcut e foarte simplu: gândiți-vă să binecuvântați obiectele de care vă serviți, consacrați-le lui Dumnezeu, cereți spiritelor luminoase să binevoiască să se servească de ele pentru evoluția voastră și cea a întregii umanități. Iată esențialul, fără a intra în detaliile gesturilor și formulelor. Faceți-le, e foarte important.

Cât despre cei care se îndoiesc, care refuză să creadă, ei nu-și au locul într-o școală inițiatică, își pierd timpul. Aici învățați adevăruri esențiale, divine, eterne, care vă permit să vă restabiliți, să vă reconstruiți, să deveniți un fiu al lui Dumnezeu, o fiică a lui Dumnezeu. Acceptați aceste adevăruri, aveți încredere în mine, puteți să o faceți pentru că tot ceea ce vă spun am verificat mai întâi pe mine însumi. (va urma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =