Proiect internațional al Liceului „Anghel Rugină”

Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui va derula, în perioada 27 mai – 16 iunie, o nouă etapă în cadrul proiectului „Internship – Bridging Theory and Practice”, care se adresează elevilor de la profilul economic și presupune efectuarea a două perioade de instruire practică la firme din orașul Braga, Portugalia. Partenerul principal al instituției vasluiene este AplicaProposta Lda – BRAGA MOB, o societate care intermediază plasarea de elevi de la profilurile tehnologice din școli din întreaga Europă la firme din Braga.

După ce, anul trecut, a avut loc prima perioadă de instruire practică, a venit rândul unui nou grup de 21 de elevi de clasa a X-a să meargă la Braga. Ei vor fi repartizați la firme având ca profil de activitate realizarea de materiale de reclamă și publicitate, putând astfel pune în practică cunoștințele teoretice dobândite până acum. Perioada de instruire va fi de trei săptămâni, elevii lucrând timp de șase ore pe zi pentru acumularea de abilități practice. La sfârșit, vor susține un examen, în urma căruia vor dobândi oficializarea aptitudinilor acumulate prin intermediul unui document Europass, folositor în traseul lor profesional viitor.

Pe perioada weekend-urilor petrecute la Braga, prin intermediul partenerului Braga Mob, elevii vasluieni vor vizita importante obiective istorice și cultural-religioase din orașele Guimaraes – unde se spune că s-a născut Portugalia, Fortaleza de Valença do Minho, Coimbra – cu cea mai veche universitate din țară (înființată în 1290), Fátima și Santiago de Compostela, Aveiro, Porto și, bineînțeles Lisabona.

În această deplasare, elevii vor fi însoțiți de profesorii Daniela Pracsiu, Mariana Muntianu și Alexandru Filip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + seventeen =