Rugbiștii de la Liceul Pedagogic Bârlad, weekend de foc

Echipa de rugby super mixt din cadrul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad va participa, în weekend, la etapa națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), găzduită de Galați. Rugby super mixt reprezintă vechiul rugby tag, în care jucătorii poartă la mijloc o eșarfă și, în plus, prin regulament, este obligatoriu ca pe teren să fie și o fată.

Bârlădenii, care reprezintă regiunea Moldova Nord, se vor întrece cu alte șapte licee din țară care s-au calificat la faza națională în urma clasării pe locul I la etapa regională. Este vorba despre Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda (județul Cluj), Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Brăila, Colegiul Tehnic Mecanic „Grivița” București, Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Câmpina (Prahova), Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” Bălcești (Vâlcea), Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare (Maramureș) și Colegiul Economic „Hermes” Petroșani (Hunedoara).

Echipa antrenată de profesorii Dan Tufaru și Valerian Panțîru, care va reprezenta Bârladul, a câștigat titlul de campioană națională în anii 2008, 2009, 2013, 2014 și 2017, iar de șase ori a devenit vicecampioană națională, ultima oară în 2016. Evident, pleacă la Galați cu speranța că va reveni acasă cu o nouă medalie. Faza finală a ONSS se desfășoară între 24-27 mai, gazdele considerând-o o adevărată sărbătoare locală și un bun prilej de a face propagandă jocului de rugby pe parcursul a patru zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + eighteen =