Centrul pentru vârstnici Berezeni, modernizat cu bani europeni: Așezământ social la cele mai înalte standarde

În curând, bătrânii din comuna Berezeni se vor simți ca în familie la centrul social din localitate, bucurându-se, pe de o parte, de condiții extraordinare de cazare și masă, iar pe de altă parte, de o îngrijire medicală adecvată.

Pe 22 mai, primarul comunei Berezeni, Toader Dima, a fost prezent la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț, unde a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Reabilitare, modernizare, extindere și dotare centru social pentru persoane vârstnice sat Berezeni, comuna Berezeni, județul Vaslui”, în valoare de fix 4.758 .656,77 lei.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale. La finalizarea proiectului, Centrul Social Berezeni va asigura o masă caldă pentru bătrâni, cabinete medicale specializate (ergoterapie, kinetoterapie, fizioterapie), precum și asistență medicală la domiciliu pentru persoanele vârstnice cu dizabilități din comunitate.

“Este o zi importantă pentru comunitatea noastră! În comuna Berezeni se impunea înființarea unui centru social pentru persoane vârstnice în condițiile distanței mari până la cele mai apropiate centre de tratament pentru bătrâni (Huși, Bârlad), comuna având un număr ridicat de persoane în varstă care au nevoie de tratament. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au pus și vor pune umărul la realizarea acestei investiții. Cred că acest cămin va deveni unul de referință pentru asistența socială din județul Vaslui”, a declarat Toader Dima, primarul comunei Berezeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + 8 =