”Eco Junior”

Grădinița nr. 3 Vaslui a organizat faza interjudețeană a cncursului de costume ecologice ”Eco Junior”, ediția a II-a. 

Copii, părinți și cadre didactice din județ s-au adunat în curtea Grădiniței nr. 12, structură a Grădiniței nr. 3 Vaslui, pentru a-și etala costumațiile eco, una mai frumoasă decât cealaltă. Ziua a fost specială prin participarea colegelor educatoare de la Grădinița “Prichindel” din raionul Cahul, Republica Moldova, însoțite de inspectoarea pentru preșcolari, Elena Cebotaru. Preșcolari din alte județe au participat indirect, trimițând fotografii cu copii îmbrăcați eco.

Prof. Cristina Lefter, directoarea Grădiniței 3 Vaslui, și profesoarele Ana-Maria Scînteie și Marina Mihu, coordonatoarele concursului, s-au îngrijit ca totul să se desfășoare conform programului, având alături întreaga echipă de cadre didactice de la cele două grădinițe organizatoare, precum și partenerii de proiect – Primăria municipiului Vaslui, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

Preșcolari din Solești și Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare, au făcut tot posibilul să participe la faza directă, alături de grădinițele de elită ale orașului Vaslui – 21, 18, 15, 9, 6, 5. Juriul, format din reprezentanți ai APM, ISJ și învățământului preșcolar din Cahul, a avut o misiune dificilă în aprecierea celor mai reușite costumații. S-a urmărit originalitatea, latura lor ecologică – reciclarea materialului din care au fost confecționate, defilarea pe podium. Copiii au fost recompensați cu premiile I, II, III, mențiuni și ceva dulce. Fotografiile laureaților au fost adunate într-o expoziție care va fi găzduită de APM Vaslui.

Cristina Lefter

Mesajul pe care vor să-l transmită organizatorii, partenerii și participanții la concursul ”Eco Junior” este acela că își doresc o lume mai curată, mai puțin poluată și că au găsit o soluție în acest sens: reciclăm, nu poluăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − 3 =