Ediția cea mai reușită!

Ediția din acest an a Concursului Național de Traduceri “Corneliu M. Popescu”, organizat de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, s-a bucurat de un număr record de participanți.

877 de elevi înscriși la proba online (dintre care 530 au reușit să finalizeze testele cu corectare automată din platforma LMS, unică în peisajul concursurilor școlare românești) și 435 de participanți la proba scrisă de la Vaslui (din 450 înscriși), din 29 de județe și raionul Cahul – Republica Moldova, 199 de profesori care au pregătit elevii și 55 de profesori implicați în deplasări și în corectură – iată un bilanț al ediției 2018 a Concursului Național de Traduceri “Corneliu M. Popescu”.

LMS „Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues” este un produs intelectual al parteneriatului strategic Erasmus^ KA2 omonim, dublu-laureat al premiului European Language Label al Comisiei Europene, răsplătit, de asemenea, cu premiul I la ediția 2017 a Concursului național al Ministerului Educației „Made for Europe”.

Subiectele ediției 2018 au fost dificile, frumoase, pline de aventuri intelectuale, demne de un geniu tutelar precum Corneliu M. Popescu. Propunătorilor de subiecte, multe felicitări! Este de subliniat și avanpremiera inaugurării noului amfiteatru al Liceului «Mihail Kogălniceanu», oferită participanților la festivitatea de premiere. De asemenea, e de remarcat participarea elevilor-voluntari de la clasele a X-a C (științele naturii) și a XI-a D (științe sociale franceză-italiană), care și-au asumat dezinvolt, dar cu maximă responsabilitate, rolul de gazde primitoare și curea de transmisie dintre organizatori și participanți. Premiile din acest an au fost acordate cu sprijinul Institutului Francez din București și al Editurii ART – La Maison des Langues, cărora le mulțumim pentru implicarea deosebită!”, a declarat Alexandru Mîță, organizatorul concursului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − eighteen =